آشنایی با رشته حقوق و گرایشهای آن
آشنایی با رشته حقوق و گرایشهای آن رشته حقوق همیشه یکی از پرطرفدارترین رشتههای داوطلبان کنکور در گروه علوم انسانی بوده است. دامنه متنوع و گسترده گرایشهای کارشناسی ارشد حقوق در ابعاد مختلف زندگی کاربرد دارد که این ابعاد ممکن است مربوط به روابط دولت و مردم باشد که حقوق عمومی نامیده میشود و یا میتواند روابط
آشنایی با رشته حقوق و گرایشهای آن
رشته حقوق همیشه یکی از پرطرفدارترین رشتههای داوطلبان کنکور در گروه علوم انسانی بوده است. دامنه متنوع و گسترده گرایشهای کارشناسی ارشد حقوق در ابعاد مختلف زندگی کاربرد دارد که این ابعاد ممکن است مربوط به روابط دولت و مردم باشد که حقوق عمومی نامیده میشود و یا میتواند روابط خصوصی مردم را شامل شود که تحت عنوان حقوق خصوصی شناخته میشود.
گرایشهای رشته حقوق
گرایشهای رشته حقوق شامل موارد زیر هستند:
- تجارت بینالملل؛
- مالی-اقتصادی؛
- خصوصی.
در ادامه با گرایشهای رشته حقوق بیشتر آشنا شوید:
گرایش حقوق تجارت بینالملل
این گرایش یکی از گرایشهای علمی و تخصصی حقوق است که به منظور آموزش مسائل حقوقی در بازرگانی و داد و ستدهای بینالمللی ایجاد شده است. در این دوره موضوعات مختلف حقوقی مربوط به تجارت بینالمللی کالا و خدمات و قواعد مختلف حقوق داخلی و بینالمللی مرتبط با آن مورد بررسی تطبیقی قرار میگیرد.
برنامه این دوره بر طبق وفق مصوبه شورای عالی برنامهریزی اهداف زیر را دنبال میکند:
- آگاهی دانشجویان از قواعد و مقررات داخلی مربوط به بازرگانی بینالمللی ایران؛
- آگاهی دانشجویان از قواعد و مقررات بینالمللی و جهانی مربوط به بازرگانی خارجی کشورها؛
- آشنایی دانشجویان با عهدنامهها و اسناد بینالمللی مربوط به بازرگانی بینالمللی؛
- آشنایی دانشجویان با سازمانها و موسسات خارجی و بینالمللی دستاندرکار بازرگانی بینالمللی.
گرایش کارشناسی ارشد ناپیوسته حقوق تجارت بینالملل حداقل ۴ و حداکثر ۵ نیمسال تحصیلی (با پایان نامه) است. هر دانشجو باید ۳۲ واحد درسی را طبق برنامه تنظیمی گروه بگذراند. داوطلبان ورود به دوره کارشناسی ارشد حقوق تجارت بینالملل باید دارای دانشنامه حقوق یا سایر رشتههای مرتبط از مراکز آموزش عالی ایران یا معادل آن از کشورهای دیگر به تایید مراجع ذیصلاح، باشند.
گرایش حقوق مالی-اقتصادی
از آنجا که بخش عمدهای از منابع مالی و فعالیتهای اقتصادی در ایران توسط بخش دولتی و عمومی انجام میشود، آشنایی با حقوق مرتبط با فعالیتهای اقتصادی این بخش هم بسیار ضروری است. در واقع در سیستم آموزشی رشته حقوق، تمرکز بیشتر بر فعالیتهای بخش خصوصی و قواعد حاکم بر آن است، حال آنکه در ایران بخش بزرگی از فعالیتهای اقتصادی توسط شرکتهای دولتی و بخش عمومی انجام میشود.
در گرایش کارشناسی ارشد حقوق مالی-اقتصادی، دانشجویان با مطالعه و تحقیق در مورد موضوعات حقوق مالی و اقتصادی کشور و مطالعه تطبیقی نسبت به موضوعات مشابه در کشورهای دیگر توانایی تجزیه و تحلیل و تطبیق این مقررات و قواعد را در موضوعات متنازع فیه کسب میکنند. این دوره به منظور آموزش ابعاد فقهی و حقوقی مطرح در مسائل مالی و اقتصادی داخلی و بینالمللی تشکیل شده است.
برنامه این دوره بر طبق وفق مصوبه شورای عالی برنامهریزی اهداف زیر را تعقیب میکند:
- تربیت نیروهای متخصص برای رفع نیازهای حقوقی مالی-اقتصادی کشور؛
- آشنایی دانشجویان با قواعد و مقررات داخلی و بینالمللی مربوط به حقوق مالی و اقتصادی سازمانها و موسسات داخلی و بینالمللی مالی و اقتصادی، عهدنامهها و اسناد بینالمللی مرتبط.
طول دوره کارشناسی ارشد حقوق مالی-اقتصادی حداقل ۴ و حداکثر ۵ نیمسال تحصیلی (با پایان نامه) است. داوطلبان ورود به گرایش کارشناسی ارشد حقوق مالی-اقتصادی باید دارای دانشنامه حقوق یا سایر رشتههای مرتبط از مراکز آموزش عالی ایران یا معادل آن از کشورهای دیگر به تایید مراجع ذیصلاح باشند.
تعداد کل واحدهای درسی گرایش حقوق مالی-اقتصادی ۳۲ واحد شامل دروس الزامی ۲۲ واحد و اختیاری ۶ واحد که جمعا ۲۸ واحد است و پایان نامه که ۴ واحد است.
گرایش حقوق خصوصی
این گرایش که یکی از قدیمیترین گرایشهای رشته حقوق است، به عنوان گرایشی اصلی و مادر در بررسی قواعد و مقررات حاکم بر روابط حقوقی اشخاص شناخته میشود. هدف از این دوره بالا بردن سطح اطلاعات و قدرت تجزیه و تحلیل فارغ التحصیلان در زمینه مسائل حقوقی به ویژه در زمینه حقوق مدنی و حقوق تجارت است و علاوه بر آن مسائل حقوق داخلی با بررسی حقوق کشورهای دیگر و همچنین عهدنامهها و اسناد بینالمللی به صورت تطبیقی مورد مطالعه قرار میگیرد. حقوق خصوصی، شاخهای از علم حقوق است که به قواعد حقوقی حاکم بر روابط اشخاص با یکدیگر اعم از روابط تجاری، کاری، خانوادگی و تعهدات اشخاص در قبال یکدیگر میپردازد.
اصطلاح حقوق خصوصی معمولا در برابر حقوق عمومی (قواعد و اصول حاکم بر ساختار دولت و سازمانهای دولتی و روابط میان آنها و مناسبات دولت و مردم) به کار میرود. بر این اساس، یکی از تقسیمات مهم دانش حقوق، بخشبندی آن به دو دسته خصوصی و عمومی است، تقسیمی که در نظام حقوقی بیشتر کشورها، از جمله کشورهای اسلامی، پذیرفته شده و محور مطالعات و آموزشهای حقوقی است.
در این دوره سعی میشود با بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی و بینش حقوقی فارغالتحصیلان و دانشآموختگان مقطع کارشناسی حقوق در حوزههای مرتبط با حقوق خصوصی، زمینه علمی لازم برای حضور در بازار کار و فعالیت تخصصی فارغالتحصیلان دانش آموختگان در مشاغل حرفهای مانند وکالت، قضاوت و مشاوره فراهم شود. علاوه بر این، در این دوره سعی میشود با آموزش روش تحقیق و تقویت قدرت استنباط و تجزیه و تحلیل مسائل حقوقی، ابزارهای علمی لازم برای ورود علاقهمندان به حوزه فعالیتهای تحقیقاتی و آموزشی نیز تأمین شود.
منبع: https://khatam.ac.ir/
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0