تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۲
کد خبر : 613754

خورش عناب و بادام: طعمی سلطنتی از آشپزخانه صفوی

خورش عناب و بادام: طعمی سلطنتی از آشپزخانه صفوی

خورش عناب و بادام: طعمی اصیل از دوران صفوی خورش عناب و بادام یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ریشه در دوران صفوی دارد. این خورش با ترکیب دلپذیر عناب، بادام، گوشت و ادویه‌های خوش عطر، طعمی بی‌نظیر دارد. برای تهیه این خورش خوشمزه، به مواد اولیه و مراحل زیر نیاز دارید:

خورش عناب و بادام: طعمی اصیل از دوران صفوی

خورش عناب و بادام یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ریشه در دوران صفوی دارد. این خورش با ترکیب دلپذیر عناب، بادام، گوشت و ادویه‌های خوش عطر، طعمی بی‌نظیر دارد. برای تهیه این خورش خوشمزه، به مواد اولیه و مراحل زیر نیاز دارید:

مواد لازم:

گوشت گوسفندی چرخ‌کرده: 500 گرم
پیاز: 1 عدد ساطوری + 1 عدد رنده‌شده
سیر له‌شده: 3-4 حبه
عناب تازه یا خیسانده: 1 پیمانه
بادام درختی ایرانی پوست‌گرفته: 1 پیمانه
لپه پخته: نیم پیمانه
نعنا خشک: 2-1 قاشق غذاخوری
رب انار: نیم پیمانه
گردوی خردشده: 1 پیمانه
کره یا روغن کنجد: به میزان لازم
آرد: 3-2 قاشق غذاخوری
نعناداغ و سیرداغ: در صورت تمایل
نمک، زردچوبه، فلفل: به میزان لازم
شیره انگور: در صورت تمایل

خورش عناب و بادام: طعمی سلطنتی از آشپزخانه صفوی

 

طرز تهیه:

آماده‌سازی گوشت: یک قاشق آرد را به‌همراه نمک، فلفل و کمی زردچوبه روی گوشت بپاشید و گوشت را با پیاز رنده‌شده آب‌گرفته، 5-4 دقیقه ورز دهید. سپس دست خود را در کاسه‌ای آب زده و گوشت را به‌صورت کوفته‌هایی به درشتی گردو درآورید. کوفته‌ها را در کمی آرد غلتانده و با کمی کره حیوانی یا روغن کنجد تفت دهید تا خودشان را بگیرند و کنار بگذارید.
تفت دادن پیاز و ادویه‌ها: در همان روغن، پیاز ساطوری را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر له‌شده و ادویه‌ها و گردو را افزوده، کمی تفت دهید و سپس رب انار، شیره انگور و لپه را با 2 پیمانه آب، در ظرف بریزید و بگذارید تا به‌جوش بیاید.
اضافه کردن کوفته‌ها: سپس کوفته‌ها را به آن بیفزایید، شعله اجاق را کم‌کرده، در دیگ را بسته و بگذارید خورش، 1 ساعت با حرارت ملایم بپزد.
اضافه کردن عناب و بادام: پس از 1 ساعت، عناب، بادام‌های پوست‌گرفته و نعنای خشک را بیفزایید و پس از تنظیم مزه آن، در دیگ را نیمه‌باز بگذارید تا خورش روی حرارت کم، به روغن بنشیند و جا بیفتد.
تزیین و سرو: می‌توانید هنگام کشیدن خورش، آن را با نعناداغ و سیرداغ آرایش کنید.

نکات مهم:

عناب: می‌توانید از عناب تازه یا خشک استفاده کنید. اگر از عناب خشک استفاده می‌کنید، بهتر است آن را از قبل خیس کنید.
بادام: بادام را از قبل پوست بگیرید و خرد کنید.
لپه: لپه را از قبل بپزید تا زمان پخت خورش کوتاه‌تر شود.
ادویه‌ها: می‌توانید به دلخواه خود از ادویه‌های دیگری مانند دارچین، هل و میخک استفاده کنید.
شیرین‌کننده: برای شیرین کردن خورش می‌توانید از شیره انگور، عسل یا شکر استفاده کنید.
گوشت: می‌توانید از گوشت گوسفند، گوساله یا مرغ استفاده کنید.

خواص خورش عناب و بادام:

مقوی عمومی بدن و سیستم ایمنی
مقوی پوست و موها
مقوی دستگاه گوارش و کبد
مقوی نیروی جنسی
آرام‌بخش و ضدالتهاب

ارون گروپس

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.