7 مورد راه های پیشگیری از بیماری های کلیوی! [آپدیت 2023] ✔️
![7 مورد راه های پیشگیری از بیماری های کلیوی! [آپدیت 2023] ✔️ 7 مورد راه های پیشگیری از بیماری های کلیوی! [آپدیت 2023] ✔️](https://cafehdanesh.ir/wp-content/uploads/2023/09/aa1-620x361.webp)
چکیده : ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیماری های کلیوی و ضرورت مراجعه به دکتر کلیه بدانید را به طور کامل شرح دادیم. کلیه یک عضو مهم در بدن محسوب می شود که وظایفی زیادی را به عهده دارد. افراد بسیاری با بیماری های مختلف کلیه و مجاری ادراری دست
چکیده : ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیماری های کلیوی و ضرورت مراجعه به دکتر کلیه بدانید را به طور کامل شرح دادیم.
کلیه یک عضو مهم در بدن محسوب می شود که وظایفی زیادی را به عهده دارد. افراد بسیاری با بیماری های مختلف کلیه و مجاری ادراری دست و پنجه نرم می کنند. قبل از اینکه بیماری های کلیوی آسیب های جبران ناپذیری به بدن بزند باید جهت پیشگیری به موقع و درمان، با مراجعه به بهترین دکتر کلیه در تهران در صدد رفع آن برآمد. متخصص کلیه، در واقع پزشکی است که دارای تخصص مجاری اداری و دستگاه تناسلی مردان می باشد. ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد بیماری های کلیوی و ضرورت مراجعه به دکتر کلیه بدانید را به طور کامل شرح دادیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت جراحا (jaraha.com) مراجعه کنید و یا از سایت های نظیر پزشکا و جراحتو کمک بگیرید.
بیماری کلیوی چیست؟
بیماری کلیه که نارسایی مزمن کلیه نامیده می شود، شامل از دست دادن تدریجی عملکرد کلیه می شود. کلیه های شما مواد زائد و مایعات اضافی خون را فیلتر کرده و سپس در ادرار شما دفع می شود. بیماری های کلیوی می تواند باعث ایجاد سطوح خطرناک مایعات، الکترولیت ها و مواد زائد در بدن شما شود. ممکن است علائم به وجود آمدن بیماری های کلیوی بسیار کم باشد به طوری که شما متوجه آن نشوید زیرا در بسیاری از بیماری های کلیه علائم مشخصی وجود ندارد.
در صورت بدتر شدن بیماری ها کلیوی این احتمال وجود دارد که عملکرد کلیه های شما به طور کامل متوقف شود، این بدان معناست که برای فعالیت دوباره کلیه ها نیاز به دیالیز است. دیالیز یک روش درمان است که با استفاده از دستگاه خون را فیلتر و تصفیه می کند. برخی عوامل ممکن است خطر ابتلا به این بیماری ها را افزایش دهد که شامل چاقی، سیگار کشیدن، دیابت، بیماری قبلی، سن بالا، فشار خون، ژنتیک، فشار و قند خون بالا می شود.
انواع بیماری های کلیوی
سنگ کلیه: یکی از شایع ترین بیماری های کلیوی، سنگ کلیه می باشد. به رسوبات و مواد زائد که در دستگاه ادراری، از مثانه تا کلیوی وجود دارد، سنگ کلیه می گویند. این رسوبات بسیار سخت و دردناک هستند به همین دلیل به آن ها سنگ کلیه می گویند. تا زمانی که سنگ کلیه شروع به حرکت نکند علائمی نخواهد داشت و شما متوجه آن نخواهید شد.
بیماری های اکتسابی کلیه: بیماری های اکتسابی کلیه انواع مختلفی دارد که شایع ترین آن ها عفونت کلیه می باشد و شایع ترین عفونت های کلیه، بیماری نفریت گلومرول است که افراد با داشتن علائم آن باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.
بیماری کلیوی پلی کیستیک: این نوع بیماری نوعی اختلال ژنتیکی محسوب می شود که باعث رشد کردن تعداد زیادی کیست(کیسه های کوچک مایعات) در کلیه ها می شود که این گونه کیست ها می تواند موجب مشکلاتی در عملکرد کلیه شود.
عفونت ادراری: عفونتن ادراری (UTls) به معنای وجود یک نوع عفونت باکتریایی است که در هر قسمت از مجاری ادراری رخ می دهد. این نوع عفونت معمولا به راحتی قابل کنترل است اما در صورت بی توجهی به علائم ممکن است مشکلات جدی به کلیه وارد کند و باعث نارسایی آن شود.
بیماری های ژنتیکی: از شایع ترین بیماری های ارثی کلیه، بیماری پلی کیستیک است. بیماری های ارثی دیگری مانند هیپراگزالوری اولیه، سیستینوری و سندرم آلپورت و التهاب کلیه وجود دارند که افراد باید قبل از اینکه این بیماری ها آسیب جبران ناپذیری به زندگی آن ها بزند، به درمان آن بپردازند.
راه پیشگیری از بیماری های کلیوی
- به خوراکی و غذایی که مصرف می کنید توجه زیادی کنید و مواردی که برای ساخت آن ها از اسید های چرب و نمک و شکر زیاد استفاده َشده از سبد خرید روزانه خود حذف کنید.
- در روز فعالیت بدنی داشته باشید. هر فردی باید با مراجعه به پزشک ورزش و فعالیت مناسب بدن خود را پیدا کند.
- مصرف مشروبات الکلی را حذف و یا به حداقل برسانید زیرا باعث فشار خون و افزایش کالری دریافتی می شود.
- باید استرس و احساسات خود را کنترل کرده و یاد بگیریم چطور با مشکلات خود کنار بیاییم تا اضطراب بیش از حد به اعضای بدن، آسیب جبران ناپذیر وارد نکند.
- میزان قند خون را همیشه کنترل و اندازه گیری کنید.
- آب کافی بنوشید. بدن روزانه به مصرف 8 لیوان آب نیاز دارد.
- از مصرف بیش از حد دارو، بدون تجویز پزشک خودداری کنید.
کلیه چه وظایفی بر عهده دارد؟
- دفع محصولات زائد متابولیسم که در بدن نیاز نیستند، عمدتا بر عهده کلیه ها می باشد.
- تنظیم تعادل آب و الکترولیت ها که لازمه برقراری هومئوستاز است.
- کلیه ها با دفع مقادیر سدیم و آب، نقش بارز در تنظیم بلند مدت فشار شریانی دارد. با ترشح هورمون ها و یا موارد موثر بر عروق مثل رنین در تنظیم کوتاه مدت فشار شریانی نقش دارد.
- کلیه ها با دفع اسید و تنظیم ذخایر بافری مایعات بدن، تعادل اسید و باز را با همکاری ریه ها تنظیم می کنند.
- کلیه ها اریتروپوییتین ترشح می کنند که تولید گویچه های سرخ از سلول های بنیادی خون ساز در مغز استخوان را تحریک میکنند.
- کلیه ها در گرسنگی طولانی مدت از اسید های آمینه و سایر پیش سازها، گلولز می سازد. به این روند گلوکونئوژنز نام دارد.
- کلیه ها با هیدروکسیلاسیون ویتامین دی در کربن شماره 1، شکل فعال ویتامین را تولید می کنند.
ویژگی بهترین دکتر کلیه
- پزشک متخصص باید مدرک معتبری از دانگشاه معتبر داشته باشد.
- برای دریافت نتیجه خوب به پزشکی مراجعه کنید که دارای تجربه زیاد و سابقه درخشانی باشد.
- به پزشکی مراجعه کنید که سلامت بیماران خود را اولویت قرار می دهد.
- متخصص کلیه باید توانایی تشخیص درست و دقیق بیماری را داشته باشد.
- پزشک متخصص باید بتواند از تمامی روش های درمان استفاده کند و برای درمان تمام علم و تلاش خود را به کار بگیرد.
کلام آخر
خوب است بدانید، پزشکی که بیماری های دستگاه ادراری و کلیوی و سیستم تناسلی مردان را درمان می کند، اورولوژیست نام دارد. برای پیشگیری از بیماری های کلیوی باید به فعالیت بدن توجه داشته باشیم و فشار خون و قند خون را کنترل کنیم، همچنین باید به خوراکی که مصرف می کنید دقت زیادی داشته باشید. بسیار خرسندیم که تا پایان مقاله همراه ما بودید. ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با کلیه و بیماری های آن آشنا کنیم. امیدوارم این مطلب برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد. اگر به اطلاعات بیشتری در این باره نیاز داشتید می توانید به سایت جراحا (jaraha.com) مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا و جراحتو کمک بگیرید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0