چگونه میگرن را کنترل کنیم؟

میگرن، مثل دیابت و آسم یک بیماری مزمن با منشأ ژنتیک بوده و یک مشکل اجتماعی یا روانشناختی نیست. امروزه میگرن قابل درمان نیست، ولی خوشبختانه راههای کنترل انواع سردرد میگرنی روز به روز بیشتر و موثرتر میشوند. جهت درمان خانگی میگرن باید بتوانیم عوامل شروع کننده میگرن را تشخیص داده و روش زندگی خود
میگرن، مثل دیابت و آسم یک بیماری مزمن با منشأ ژنتیک بوده و یک مشکل اجتماعی یا روانشناختی نیست. امروزه میگرن قابل درمان نیست، ولی خوشبختانه راههای کنترل انواع سردرد میگرنی روز به روز بیشتر و موثرتر میشوند. جهت درمان خانگی میگرن باید بتوانیم عوامل شروع کننده میگرن را تشخیص داده و روش زندگی خود را به گونه ای اصلاح کنیم که از این عوامل دور باشیم. استفاده به موقع از راه حلهای درمانی از قبیل داروها در جلوگیری و کاهش شدت درد نقش بسیار مهمی دارد. در این مقاله در رابطه با راه حلهای کنترل میگرن صحبت خواهیم کرد. پس اگره از این بیماری رنج میبرید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
علائم میگرن به چه شکلی ظاهر میشود؟
علائم میگرن ممکن است قبل از حمله سردرد میگرن نمایان شوند. این مرحله از میگرن به مرحله پیش نشانه نیز شهرت دارد. در میگرن همراه با پیش نشانه یا اورا (Aura)، سردرد پس از مرحله پیش نشانه شروع شود؛ یعنی ابتدا شخص مبتلا به سر درد میگرنی ممکن است اختلالاتی در بینایی، حرکت و تکلم را تجربه نماید. علائم در این مرحله شامل دیدن اشکال مختلف، دشواری در صحبت کردن، از دست دادن بینایی به طور موقت، احساس تیر کشیدن در صورت، دستان یا پاها و نورهای چشمک زن یا نقاط روشن میشود.
مرحله بعدی میگرن را مرحله حمله مینامند. در این مرحله درد میگرن شروع میشود و در حقیقت، سخت ترین و دردناک ترین مرحله میگرن است. در بعضی از افراد، این مرحله با اورا همزمان میشود. مرحله حمله میگرن میتواند در بین چند ساعت تا چند روز طول بکشد. علائم میگرن در هر شخص با دیگری تفاوت داشته و عبارت اند از:
· افزایش حساسیت نسبت به نور و صدا
· تهوع
· سرگیجه و احساس بی حالی
· احساس درد در یک بخش سر (چپ، راست، پیشانی یا عقب)
· احساس درد به طور موج یا ضربان
· استفراغ
ممکن است پس از آنکه سردرد اصلی تمام شود، عوارض میگرن برای چند روز باقی بماند که به آن پس اثر میگرنی گفته میشود. در طول این مرحله، شخص بیمار تغییر احساسات را تجربه میکنند. بعضی از افراد در این دوره دچار سرخوشی و خوشحالی مفرط میشوند. در صورتی که عده ای میگویند در طول مرحله پس اثر، احساس خماری و خستگی تجربه میکنند. مدت و شدت هر کدام از مراحل بالا در هر شخصی متفاوت است. در بعضی اوقات ممکن است شخص مبتلا تمامی مراحل بالا را تجربه نکند و یا حتی میگرن بدون دردی را تجربه کند.
چگونه میگرن را کنترل کنیم؟
برای کنترل کردن میگرن باید استرس خود را کاهش دهیم برای کاهش استرس میتوانید مراحل ذکر شده را انجام دهید:
اولویتهای خود را مشخص کنیم.
بر روی یک یادداشت دو ستون درست کنید که یکی تحت عنوان «زندگی» و دیگری «اکنون» باشد. زیر هر یک از ستونها به ترتیب اولویتهای مورد علاقه خود را برای کل زندگی و همین لحظه که در آن هستیم بنویسیم. کدام یک از آنها را میتوانیم حذف کنیم؟ ما باید زمان و برنامههای خود را مطابق با آنچه که برایمان بیشترین اهمیت را دارد، اختصاص دهیم. درست است که زندگی میگذرد ولی اگر بیشتر وقت خود را بر روی مسائلی متمرکز شویم که دوست نداریم، نمیتوانیم سطح استرس زندگی خود را کاهش دهیم و این استرس موجب سردردهای میگرنی میشود.
زمانی را برای خودمان اختصاص دهیم.
زمان بندی زندگی را خودمان انجام دهیم. تسلیم تقویم نشویم و همیشه به یاد داشته باشیم که کدام امور برایمان مهم تر میباشد. روزی نیم ساعت را به خودمان اختصاص دهیم به طور مثال به ورزش دلخواهمان بپردازیم. به عبارتی این زمان تنفس ماست. به هیچ عنوان نگوییم «من امکانش را ندارم»؛ فکر کنیم، از دیگران کمک بگیریم و اندکی را به خودمان برسیم.
برای ارتباط با دوستان و رشد فردی زمان بگذاریم.
همان طور که میدانید حرف زدن با دیگران استرس را کم میکند. بجهت حرف زدن با دوست یا همسر زمان مشخص و مناسبی را معین کنیم. با اشخاصی که دوست داریم به کارهای تفریحی بپردازیم. از دیگران کمک بخواهیم و به دیگران بسیار کمک کنیم. این ارتباطها به کاهش استرس کمک بسیار زیادی میکند.
فعال باشیم و ارتباط را آغاز کنیم.
اگر به صورت غیرفعال در ارتباطات انسانی شرکت کنیم اطرافیانمان به هیچ عنوان متوجه نمیشوند که ما از زندگی چه میخواهیم. تقویت مهارتهای ارتباط با دیگران به بهبود اعتماد به نفس نیز کمک میکند. در رابطه با احساسات خود صادق باشیم ولی خشم خود را کنترل کنیم. با تمرین این کارها میتوانیم سطح استرس خود را به مرور زمان کاهش دهیم.
به میزان کافی بخوابیم.
متاسفانه به نظر میرسد حدود ۸۵ درصد مبتلایان به سردرد میگرنی از کیفیت خواب مطلوبی برخوردار نیستند و هر چه کیفیت خواب این افراد بدتر باشد، تعداد دفعات حمله میگرن، افسردگی و اضطراب آنها بیشتر است. رعایت موارد زیر میتواند منجر به بهبود کیفیت خواب ما شود:
· ورزش روزانه
· خودداری از خوردن غذا یا قهوه، چای یا نوشابه درست قبل از خواب
· رفتن به تخت خواب هر شب در ساعت مشخص و ثابت
· پرهیز از تماشای تلویزیون یا تلفن همراه حداقل نیم ساعت قبل از رفتن به تخت خواب
معالجه و درمان میگرن به چه شکل است؟
پزشک معالج میتواند در درمان میگرن به بیمار کمک کرده تا کمتر درد ناشی از آن را تجربه کند و به مرور زمان علائم را معالجه کند. درمان میگرن بستگی به عواملی از قبیل سن، شدت و مدت میگرن، تعداد دفعات تجربه میگرن، نوع میگرن، داشتن حالت تهوع و استفراغ و سایر داروهایی که بیمار مصرف میکند دارد و میتواند شامل روشهای زیر باشد:
روشهای خود درمانی میگرن | مصرف داروهای ضد تهوع |
تغییر سبک زندگی و مدیریت استرس | هورمون درمانی (در شرایطی که میگرن با دوران قاعدگی مرتبط باشد) |
مصرف داروهای اضطراری میگرن به محض شروع سردرد | ویزیت مرتب به وسیله پزشک معالج |
مصرف روزانه داروهای میگرن برای جلوگیری از میگرن و یا کاهش شدت آن |
همچنین، مبتلایان به این بیماری میتوانند به منظور کاهش شدت علائم، از روشهایی نظیر استراحت کردن در یک اتاق تاریک، ماساژ دادن سر و قرار دادن یک پارچه خنک و نمدار بر روی پیشانی یا پشت سر به درمان میگرن کمک بسیار زیادی میکند.
سخن آخر
میگرن یک اختلال عصبی عود کننده است که با علائمی مثل سردرد شدید همراه است. اگرچه تا به حال هیچ درمانی برای سردرد میگرنی پیدا نشده است، ولی تکنیکهای پیشگیری همچون ردیابی محرکهای میگرن، فعالیتهای ورزشی، رژیم غذایی سالم، مدیریت استرس، بهبود خواب و همچنین مصرف به موقع داروهای تجویز شده میتواند به کاهش علائم و پیشگیری از شروع حملات میگرنی کمک کند. البته برای کنترل میگرن مصرف قرصهای میگرن نیز بسیار اثربخش است و به درمان آن کمک بسیار زیادی میکند. برای تهیه بهترین قرص میگرن میتوانید به فروشگاههای معتبر از جمله فراز طب مراجعه کرده و از مشاوره قبل از خرید رایگان مشاوران مجرب این مجموعه بهره مند شوید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0