همه چیز درباره کرونای جدید (پیک هشتم)
امیکرون BA2, BQ1,XBB کرونای جدید چه مقدار جدی است و با توجه به تجربه تلخ دو سال گذشته چه کار باید کرد؟ بیش از سه سال از شروع دوران کووید سپری شده و طبق برآوردهای صورت گرفته حدود ۱۵ میلیون نفر در سراسر دنیا بر اثر کووید فوت شده اند. هم اکنون بعد از سه
امیکرون BA2, BQ1,XBB
کرونای جدید چه مقدار جدی است و با توجه به تجربه تلخ دو سال گذشته چه کار باید کرد؟
بیش از سه سال از شروع دوران کووید سپری شده و طبق برآوردهای صورت گرفته حدود ۱۵ میلیون نفر در سراسر دنیا بر اثر کووید فوت شده اند. هم اکنون بعد از سه سال از شروع این بیماری، زیر سویه های جدیدی از کرونای امیکرون به نام های BA2, BQ1,XBB فعال گردیده اند. این زیر سویه ها، در بیشتر نقاط دنیا موج جدیدی از بیماری را ایجاد کرده اند. آمریکای شمالی بیشترین موارد ابتلا را تاکنون داشته است و بعد از آن، آمریکای جنوبی و شرق آسیا و ژاپن شدیداً درگیر این موج جدید هستند. در کشورهای همسایه ما نیز قطر با وجود با توجه به برگزاری جام جهانی، درگیر این ویروس شده است. در کشور ما نیز چند روزی است که ویروس وارد شده و ما در حال ورود به موج بیماری شده ایم. انتظار میرود در هفته اول بهمن، موج هشتم به پیک خود برسد.
در پیک هشتم چه خطری ما را تهدید میکند؟
با شناختی که در این دوران از این بیماری پیدا شده احتمالا کنترل پیک هشتم بسیار راحت خواهد بود. در کنار این موضوع ابتلا های متعدد افراد جامعه در کنار واکسیناسیون عمومی باعث شده که ایمنی مناسب تری در جامعه ایجاد شود که کنترل این پیک را راحت تر می کند. ترکیب ایمنی ناشی از ابتلا به بیماری و واکسیناسیون، یک ایمنی پایدار و مطمئن ایجاد می کند.
اما آنچه که این ویروس را از بقیه متمایز می کند سرایت پذیری بیشتر این زیر سویه نسبت به زیر سویه های قبلی است. به طوری که احتمال سرایت پذیری در این پیک، پنج برابر بیشتر از قبل می باشد. اما شدت بیماری و خطر مرگ و میر از پیک های قبلی کمتر خواهد بود. ضمن اینکه با توجه به گذشت زمان از واکسیناسیون و کاهش ایمنی جمعی این نگرانی ایجاد می شود که ویروس تعداد بسیار زیادی از افراد جامعه را درگیر کند. احتمال ابتلا به این زیر سویه در واکسن نزده ها ۱۶ برابر بیشتر از افرادی است که دو دوز واکسن را دریافت کرده اند.
در ایران، حدود دو سوم جمعیت حداقل دو دوز واکسن را دریافت کردند و یک سوم جمعیت، دوز یادآور یعنی واکسن سوم را نیز دریافت نمودند. اما در بیماری کووید، در افراد پرخطر دارای بیماری زمینهای و یا بیماران مسن، لازم است که در بازه های زمانی ۶ ماهه تزریق دوز های یادآور کووید صورت بگیرد.
(اطلاعات بیشتر درباره مراقبت و پرستاری در منزل)
چرا بعد از یک وقفه و پایین آمدن آمار ابتلا مجدد کووید شیوع پیدا می کند؟
این موضوع به عوامل متعددی ربط دارد.
١) سطح ایمنی ایجاد شده در بدن ناشی از ابتلا به بیماری و یا واکسیناسیون: هم اکنون بیش از ۶ ماه از پیک قبلی و تزریق دوز یادآور گذشته با گذر زمان ،ایمنی افراد کاهش پیدا می کند. گرچه گفته می شود افرادی که سابقه ابتلا و واکسیناسیون دارند، پاسخ مناسب تری به ویروس داده و بیماری با فرم شدید کمتر دیده می شود.
2) جهش هایی که در گذر زمان در ویروس اتفاق می افتد و باعث به وجود آمدن واریانت های گاهی کاملا متفاوت با سوش های قبلی میشود. بنابراین اگر جهش جدیدی اتفاق بیفتد می تواند باعث افزایش شیوع بیماری گردد.
3) کاهش رعایت موارد ایمنی و بهداشتی: مثل عدم استفاده از ماسک و حضور در تجمعات می تواند باعث تسریع گسترش ویروس شود.
علائم ویروس کرونای جدید چه هستند؟
علائم این بیماری، شبیه سایر ساب واریانت های امیکرون بوده یعنی خفیف و مشابه علائم سرماخوردگی می باشد. اما ویژگی مهم و خطرناک آن، قدرت سرایت خیلی بالاست.
طبق گزارشات، شایعترین علائم این بیماری، گلودرد می باشد و مانند بقیه ویروس های اومیکرون، آبریزش بینی، عطسه، احتقان بینی، سرفه، تب و لرز و بدن درد جزء علائم شایع می باشد. احتمال درگیری حس بویایی در این بیماری کمتر است.
علائم خطر: اگر در طی این دوره از بیماری، تب بیشتر از سه روز، سرفه شدید، بی حالی، ضعف و کاهش اشتها وجود داشته باشد، مراجعه به پزشک یا ویزیت پزشک در منزل الزامی است. در غیر این صورت می توانید از درمان های حمایتی نظیر سرم تراپی در منزل استفاده نمایید و با استراحت در منزل روند بهبود را طی کنید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0