تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۵
کد خبر : 600715

نکات مهم در طراحی و اجرای سردخانه‌ های صنعتی

نکات مهم در طراحی و اجرای سردخانه‌ های صنعتی

نکات مهم در طراحی و اجرای سردخانه‌ های صنعتی چکیده : شرکت سورین سیستم با بهره‌گیری از تیمی متخصص و بهترین تجهیزات طراحی و ساخت انواع سردخانه‌های صنعتی را با بهترین کیفیت و به‌صرفه‌ترین قیمت انجام می‌دهد جهت دریافت اطلاعات بیشتر و خرید انواع سردخانه و بهره‌مندی از خدمات ارزنده این مجموعه با کارشناسان فروش این

نکات مهم در طراحی و اجرای سردخانه‌ های صنعتی

چکیده : شرکت سورین سیستم با بهره‌گیری از تیمی متخصص و بهترین تجهیزات طراحی و ساخت انواع سردخانه‌های صنعتی را با بهترین کیفیت و به‌صرفه‌ترین قیمت انجام می‌دهد جهت دریافت اطلاعات بیشتر و خرید انواع سردخانه و بهره‌مندی از خدمات ارزنده این مجموعه با کارشناسان فروش این شرکت تماس حاصل نمایید.

 

امروزه اهمیت استفاده از سردخانه‌ ها توسط انسان‌ ها بیش‌ از پیش افزایش‌ یافته و از آن برای انبار و نگهداری محصولات مختلف استفاده می‌ کنند با پیشرفت تکنولوژی شکل و نوع سردخانه‌ ها نیز تغییر پیدا کرده است؛ اما همه آن‌ ها برای هدفی یکسان ساخته شده‌ اند و آن نگهداری بلند مدت مواد غذایی و حفظ کیفیت آن‌ ها است. سردخانه‌ ها انواع مختلفی دارند که از هر کدام از آنها برای نگهداری محصول خاصی استفاده می‌ کنند یک نوع از سردخانه‌ ها، سردخانه‌ های صنعتی است که صنایع مختلف برای نگهداری مواد و محصولات مختلف از آن استفاده می‌ کنند.

برای ساخت سردخانه ابتدا باید نقشه آن توسط افراد متخصص طراحی شود سپس اقدام به ساخت و تأسیس آن نمود اگر طراحی سردخانه صنعتی به‌وسیله افراد متخصص انجام نشود ممکن است در زمان تأسیس و راه‌ اندازی آن با مشکلات روبه‌ رو شویم. برخی از نکاتی که در طراحی و اجرای سردخانه‌ های صنعتی مطابق با اصول و استاندارد باید رعایت شوند عبارت‌ اند از:

  1. تعیین نوع موادی که قرار است در سردخانه از آن‌ها نگهداری شود.
  2. میزان فضای لازم برای نگه‌داری محصولات در سردخانه تعیین شود.
  3. تعیین محل احداث سردخانه
  4. سیستم سرمایشی موردنیاز و میزان بار برودتی تعیین شود.
  5. تعیین محل و فضای قفسه‌ها در سردخانه
  6. مشخص‌کردن محل‌هایی برای انجام امور لوله‌کشی، کابل‌کشی‌ها و غیره.

 

نکات مهم در طراحی و اجرای سردخانه‌ های صنعتی

سردخانه صنعتی چیست؟

سردخانه‌ ها محل‌ هایی برای نگهداری از محصولات مختلف به مدت کم یا طولانی هستند از سردخانه‌های صنعتی نیز برای نگهداری محصولات توسط صنایع مختلف استفاده میشود؛ مثلاً در صنعت داروسازی از سردخانه‌ های صنعتی برای ذخیره و نگهداری انواع دارو و در صنعت محصولات پروتئینی از این نوع سردخانه برای ذخیره و نگهداری انواع گوشت، مرغ، ماهی و غیره استفاده می‌ کنند.

بنابراین، این سردخانه‌ها انواع مختلفی دارند و ابعاد هر کدام از آن‌ها نیز با هم متفاوت است که باتوجه‌به نوع محصول و شرایط نگهداری آن در سردخانه می‌توان سردخانه صنعتی موردنظر را انتخاب و خریداری نمود. سردخانه‌ های صنعتی سردخانه‌هایی بزرگ هستند که حجم زیادی محصول را می‌ توان در آن‌ها نگهداری کرد این سردخانه‌ ها دارای چندین اتاق با مساحت زیاد هستند که دما و رطوبت تمام آن‌ها توسط اتاق کنترل بررسی می‌ شود این سردخانه‌ ها را معمولاً در مکان‌ هایی نزدیک به کشتارگاه‌ ها، محل صید شیلات و یا باغ‌ ها می‌ سازند.

یکی از مواردی که در ساخت و انتخاب سردخانه‌ های صنعتی بسیار حائز اهمیت است تجهیزات استفاده شده برای ساخت آن‌ها و کیفیت آن‌ها است همچنین قبل از ساخت سردخانه‌های صنعتی نوع کاربری آن باید مشخص شود؛ مثلاً نمی‌توان در سردخانه مرغ و گوشت از دارو یا میوه نگهداری کرد. برخی از سردخانه‌ هایی که امروزه ساخته می‌ شوند انعطاف‌ پذیر هستند و با ایجاد تغییراتی کوچک و تغییر در دما و رطوبت می‌ توان نوع کاربری آن‌ها را تغییر داد و از آن‌ها برای نگهداری مواد دیگر نیز استفاده کرد.

تجهیزات مورداستفاده در طراحی سردخانه صنعتی

برای طراحی و تأسیس سردخانه صنعتی باید از دستگاه‌ها و تجهیزاتی متناسب با سیستم سردخانه استفاده کنیم برخی از این تجهیزات به شرح زیر می‌باشند:

  1. کمپرسور: یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم خنک‌کننده کمپرسور است که از طریق انرژی الکتریکی کار می‌کند هنگامی که سیال مبرد از اواپراتور خارج می‌شود حرارت درون سردخانه را به خود جذب کرده و به بخار مبرد تبدیل می‌شود این بخار وارد کمپرسور شده و با ایجاد فشار باعث بالارفتن دما می‌شود.
  2. کندانسور: از دیگر تجهیزات مهم و اساسی در ساخت سردخانه‌های صنعتی کندانسور است که حرارت سیال مبرد را گرفته و به بیرون از سردخانه انتقال می‌دهد و باعث سردشدن سیال مبرد و تغییر از شکل گاز به مایع می‌شود این قطعه در بهبود کیفیت عملکرد سردخانه بسیار مؤثر است.
  3. گیرنده: در اینجا مایع مبرد به سمت تانکرهای گیرنده رفته و در آن جا ذخیره می‌شود و پس از اینکه به مقدار مشخصی رسید گیرنده آن را به سمت شیر انبساط می‌فرستد.
  4. شیر انبساط: زمانی که سیال از کندانسور خارج می‌شود به‌صورت مایع است و دما و فشار زیادی دارد در اینجا به کمک شیر انبساط دما و فشار سیال را تا حد لازم کم می‌کنند.
  5. اواپراتور: سیال مبرد بعد از شیر انبساط به‌طرف اواپراتور می‌رود اواپراتور حرارت موجود در سردخانه را گرفته و به سیال انتقال می‌دهد در نتیجه دمای سیال بالا رفته و به شکل بخار درمی‌ آید سپس بخار مجدداً به‌طرف کمپرسور می‌رود و این چرخه همچنان ادامه دارد تا دمای سردخانه همیشه در محدوده‌ای مشخص باشد.
  6. دمنده: در سردخانه‌های صنعتی در قسمت‌های مختلف چند دمنده قرار می‌ دهند که هوای سردی که از اواپراتور خارج می‌ شود را به طور یکسان در تمام سردخانه پخش می‌ کنند به همین دلیل دمای هوای تمام قسمت‌های سردخانه یکنواخت است.

نکات مهم در طراحی و اجرای سردخانه‌ های صنعتی

انواع سردخانه‌ های صنعتی

سردخانه‌ های صنعتی شامل سه دسته سردخانه بالای صفر، سردخانه زیر صفر و سردخانه دومداره هستند که در اینجا به توضیح مختصری درباره هر کدام از آن‌ها می‌ پردازیم:

  • سردخانه بالای صفر: از این نوع سردخانه‌ها اغلب برای نگهداری میوه‌ها، خشکبار، سبزی‌ها و صیفی‌ها که نیاز به دمایی حدود 0 تا 5 درجه سانتی‌گراد دارند استفاده می‌کنند این سردخانه‌ها را در نزدیکی باغ‌ها یا مراکز محصولاتی که باید در دمای بالاتر از صفر درجه نگه‌داری شوند احداث می‌کنند.
  • سردخانه زیر صفر: از این نوع سردخانه‌ها اغلب برای نگه‌داری محصولات پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی و میگو استفاده می‌کنند و معمولاً آن‌ها را در مجاورت کشتارگاه‌ها می‌سازند. محصولات پروتئینی را قبل از این که به سردخانه‌های زیر صفر انتقال دهند دمای آن‌ها را در تونل انجماد تا 18- درجه سانتی‌گراد پایین می‌آورند سپس به سردخانه زیر صفر منتقل می‌کنند.
  • سردخانه دومداره: در این نوع سردخانه‌ها می‌توان دما را هم ‌بالای صفر هم زیر صفر تنظیم کرد اغلب کسانی که سردخانه‌های بزرگ دارند و نمی‌خواهند هیچ زمانی سردخانه خالی باشد و کسانی که هم توزیع مواد پروتئینی و لبنی هم میوه و سبزی را انجام می‌دهند از سردخانه دومداره استفاده می‌کنند. البته در این نوع سردخانه نمی‌توان به‌صورت هم زمان محصولات زیر صفر و بالای صفر را نگه‌داری کرد؛ مثلاً برای نگه‌داری موادی که نیاز به دمای زیر صفر دارند باید مواد بالای صفر را از سردخانه خارج کرده و پس از شست‌وشو و ضدعفونی‌کردن مواد زیر صفر را به آن جا منتقل نموده و نگه‌داری کرد.

 

نکات مهم در طراحی و اجرای سردخانه‌ های صنعتی

هزینه ساخت سردخانه‌ های صنعتی

عوامل متعددی در تعیین قیمت نهایی ساخت سردخانه صنعتی نقش دارند یکی از عوامل مؤثر در تعیین قیمت سردخانه صنعتی ابعاد و مساحت آن است که هر چقدر مساحت محل احداث سردخانه بیشتر باشد هزینه ساخت آن نیز بیشتر است. دمای سردخانه، نوع برق مصرفی آن، برند و کیفیت کمپرسور و سایر تجهیزات سردخانه، نوع درب مورداستفاده برای سردخانه و اندازه آن همگی از عوامل مؤثر در تعیین قیمت نهایی سردخانه صنعتی هستند.

به‌طورکلی مهم‌ترین عامل در هزینه ساخت سردخانه صنعتی ابعاد آن است همچنین هزینه ساخت سردخانه‌های زیر صفر نسبت به دیگر انواع سردخانه‌ها بیشتر است همچنین استفاده از برق تک‌ فاز نسبت به برق سه‌ فاز متحمل پرداخت هزینه بیشتری است؛ اما باتوجه‌به نوسانات بازار نمی‌توان قیمت مشخصی را برای ساخت سردخانه صنعتی بیان کرد.

شرکت سورین سیستم با بهره‌گیری از تیمی متخصص و بهترین تجهیزات طراحی و ساخت انواع سردخانه‌های صنعتی را با بهترین کیفیت و به‌صرفه‌ترین قیمت انجام می‌دهد جهت دریافت اطلاعات بیشتر و خرید انواع سردخانه و بهره‌مندی از خدمات ارزنده این مجموعه با کارشناسان فروش این شرکت تماس حاصل نمایید.

منبع: سورین سیستم https://sorinsystem.com/

 

 

 

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.