تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
کد خبر : 614288

معرفی 2 غذای پرطرفدار تاس کباب و فلافل

معرفی 2 غذای پرطرفدار تاس کباب و فلافل

تاس کباب و فلافل دو غذای بسیار خوشمزه، لذیذ و ایرانی هستند که هر کدام از آنها طرفداران خاص خود را دارند. تاس کباب یک غذای سنتی است که طرز تهیه آن بسیار ساده و راحت می‌باشد. این غذا را معمولاً با گوشت گوساله و یا گوشت گوسفندی تهیه می‌کنند، اما برخی افراد نیز این

تاس کباب و فلافل دو غذای بسیار خوشمزه، لذیذ و ایرانی هستند که هر کدام از آنها طرفداران خاص خود را دارند. تاس کباب یک غذای سنتی است که طرز تهیه آن بسیار ساده و راحت می‌باشد. این غذا را معمولاً با گوشت گوساله و یا گوشت گوسفندی تهیه می‌کنند، اما برخی افراد نیز این غذای لذیذ را با گوشت مرغ درست می‌کنند که کاملا سلیقه‌ای است.

فلافل نیز یک غذای اصیل جنوبی می‌باشد که گیاهی بوده و یکی از فست فودهای ارزان قیمت به شمار می‌آید. خوشمزگی این غذا به دلیل استفاده از ادویه مخصوص فلافل می‌باشد که به آن عطر و طعم بی‌نظیری می‌بخشد.

ما در ادامه طرز تهیه تاس کباب با گوشت تکه ای و همچنین تهیه فلافل با نخود پخته و طرز تهیه فلافل جنوبی اصل

را به همراه تمام مراحل و نکات کلیدی آموزش خواهیم داد. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه تاس کباب با گوشت تکه ای

برای تهیه یک تاس کباب خوشمزه و لعاب‌دار برای حدود 4 نفر، مراحل زیر را دنبال کنید:

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی ۳۵۰ گرم
  • هویج ۲ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد متوسط
  • گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط
  • آلو ۷ عدد
  • بِه ۱ عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگی ۳ ق غ
  • زعفران دم کرده ۳ ق غ
  • روغن ۲ ق غ
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه تاس کباب:

  1. در ابتدا پیازهای شسته شده را به صورت حلقه‌های نازک برش دهید و در قابلمه‌ای که کف آن را کمی چرب کرده‌اید، بچینید.
  2. سپس گوشت را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و روی پیازها قرار دهید و نمک،فلفل و زردچوبه را روی گوشت‌ها بپاشید.
  3. در مرحله بعد هویج‌ها را نیز به صورت حلقه‌ای برش دهید و به عنوان لایه بعدی روی گوشت‌ها قرار دهید. به‌ها را نیز به همین صورت بر روی هویج‌ها بچینید و روی به‌ها را نیز با حلقه‌های گوجه فرنگی بپوشانید.
  4. سپس آلوهایی را که از قبل در آب خیسانده‌اید در قابلمه بریزید.
  5. در یک تابه دیگر مقداری روغن ریخته و 3 قاشق رب گوجه‌فرنگی را در آن تفت دهید. پس از آنکه رب کمی رنگ آن باز شد، مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس یک لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و رب رقیق شده را داخل قابلمه بریزید.
  6. هنگامی که مواد داخل قابلمه کمی پخته شد، سیب‌زمینی‌های حلقه‌ شده را به عنوان لایه آخر داخل قابلمه چیده و اجازه پت کامل می‌دهیم.
  7. حرارت قابلمه برای پخت این غذا باید ملایم باشد.

نکات مهم در پخت تاس کباب با گوشت تکه‌ای:

  • چون این غذا به صورت لایه‌ای است، پس از هم زدن آن خودداری کنید.
  • سیب زمینی به زمان پخت کمتری نیاز دارد بنابراین به عنوان لایه آخر و پس از پخت مواد زیرین، اضافه می‌شود.
  • میوه به طعم غذا را کمی شیرین می‌کند. بنابراین می‌توانید کمی آبلیمو یا آبغوره به غذا اضافه کنید.

طرز تهیه فلافل با نخود پخته

مواد لازم برای تهیه فلافل با نخود پخته:

  • نخود ۲۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • گشنیز و جعفری تازه
  • پیازچه
  • زردچوبه۱ قاشق چایخوری
  • نمک، فلفل به مقدار لازم
  • تخم گشنیز۱ قاشق چایخوری
  • زیره۱ قاشق چایخوری
  • سیر۲ حبه
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن

طرز تهیه فلافل با نخود پخته:

برای تهیه فلافل اصولا از نخود خام استفاده می‌شود اما هستند افرادی که به دلیل مشکلات گوارشی که دارند، نمی‌توانند نخود خام را مصرف کنند. به همین دلیل در این دستور پخت ما از نخود پخته برای فلافل استفاده می‌کنیم.

نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن به خوبی گرفته و کمی نرم‌تر شوند. سپس نخود را در آبکش ریخته و آب آن را خالی کنید. در این مرحله نخودها آماده پخت هستند. پس آنها را درون قابلمه ریخته و آب اضافه می‌کنیم و یک ساعت به نخودها زمان می‌دهیم تا کاملا پخته شوند. پس از پخت، نخودها را مجددا آبکش کرده و بگذارید کمی خنک شوند.

 

حال می‌بایست تمام مواد اولیه شامل نخود، سیر، پیاز، آرد، گشنیز و جعفری و ادویه‌ها را داخل مخلوط‌کن ریخته و آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شده و مایه آماده شود. سپس مواد را به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند و پس از خارج کردن از یخچال کمی ورز دهید. اگر مایه فلافل خیلی سفت بود، می‌توانید کمی آب به آن اضافه کنید.

سپس از مواد فلافل اندازه یک توپک درست کرده و داخل روغنی که از قبل گرم کرده‌اید بیاندازید تا دو طرف آن طلایی شده و سرخ شود.

نکته:

  • بسیاری از افراد فلافل را به صورت ساده درست می‌کنند. اضافه کردن گشنیز و جعفری کاملا اختیاری است.
  • فلافل را می‌توانید با ترشی کلم قرمز و یا پیاز و جعفری سرو کنید. همچنین می‌توانید از انواع سس‌هایی مانند سس ارده، سس ماست و شوید، سس تاهینی و … استفاده کنید.

 

طرز تهیه فلافل جنوبی اصل

طرز تهیه فلافل جنوبی اصل کاملا شبی با این تفاوت که در فلافل جنوبی اصل، به جای نخود پخته از نخود خام استفاده می‌کنیم و پس از گرفتن نفخ نخود آن را با سایر مواد به همراه ادویه مخصوص فلافل که طعم و عطر نهایی آن به دلیل استفاده از همین ادویه می‌باشد، را داخل مخلوط کن ریخته و به خوبی با هم مخلوط کنید. در صورت عدم دسترسی به مخلوط کن می‌توانید از چرخ گوشت استفاده کنید. اما برای رسیدن به به مایه فلافل یکدست می‌بایست مواد را چند بار چرخ کنید. سپس مواد را به دایره‌های کوچک درآورده و درون روغن سرخ کنید.

نکات مهم و کاربردی در تهیه فلافل جنوبی اصل:

  • موقع سرخ کردن حرارت شعله ملایم باشد.
  • بهتر است فلافل‌ها هنگام سرخ شدن در روغن غوطه‌ور شوند تا به خوبی مغز پخت شده و طلایی گردند.
  • برای تهیه فلافل اصل جنوبی به هیچ عنوان از سیب زمینی و تخم مرغ استفاده نکنید.
  • ادویه فلافل شامل: پودر انبه، پودر زیره سیاه،زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و پیاز، پودر زنجبیل، جعفری و بکینگ پودر می‌باشد. همچنین می‌توانید ادویه مخصوص فلافل را به صورت آماده و از برندهای معتبر تهیه کنید.
ارون گروپس

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.