تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
کد خبر : 613044

محمدعلی حاجی‌زاده مدال طلای مسابقات بین‌المللی اختراعات 2024 سوئیس از آن خود کرد

محمدعلی حاجی‌زاده مدال طلای مسابقات بین‌المللی اختراعات 2024 سوئیس از آن خود کرد
در آستانه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو (آبان 1403، تهران)،  آقای مهندس محمدعلی حاجی‌زاده مدال طلای مسابقات بین‌المللی اختراعات 2024 سوئیس از آن خود کرد.

در آستانه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری نانو (آبان 1403، تهران)،  آقای مهندس محمدعلی حاجی‌زاده، عضو دائمی فدراسیون بین‌المللی مخترعین جهان (IFIA) و دارنده مدال نقره مسابقات جهانی اختراعات 2022 ژنو سوئیس، در ماه اوت 2024 موفق به دریافت مدال طلا در مسابقات بین‌المللی اختراعات 2024 سوئیس برای اختراع “پاک‌کن حاوی ذرات اکسید روی به منظور ایجاد خاصیت آنتی‌باکتریال” شده‌اند.

مهندس حاجی‌زاده در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: “سابقه تحقیقات و مطالعات من در زمینه فناوری نانو در حوزه لوازم‌تحریر، با تمرکز بر آنتی‌باکتریال کردن پاک‌کن و مدادهای پلیمری (رنگی و مشکی)، بالغ بر شش سال است.”

محمدعلی حاجی‌زاده

وی افزود: “نوشت‌افزار و به‌ویژه پاک‌کن از وسایلی هستند که تماس با آن‌ها در زندگی روزمره اجتناب‌ناپذیر است و کنترل فعالیت انواع میکروارگانیسم‌ها، قارچ‌ها و باکتری‌های روی آن ضروری به نظر می‌رسد، به‌خصوص اینکه کودکان بیشترین تماس را با این وسیله دارند. پاک‌کن می‌تواند عامل انتقال باکتری بین افراد باشد یا باکتری را از محلی به محل دیگر منتقل کند و از طریق تماس با دست و سپس دهان، مشکلاتی را برای سلامتی انسان ایجاد کند.”

حاجی‌زاده در ادامه توضیح داد: “در حوزه شناخت باکتری‌های موجود، با دو نوع باکتری روبرو هستیم: باکتری‌های پاتوژن (بیماری‌زا) و غیرپاتوژن (غیربیماری‌زا). در پاک‌کن نانو آنتی‌باکتریال، دو باکتری پاتوژن به عنوان نماینده و شاخص باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت مورد آزمون قرار گرفتند: باکتری “ای‌کولای” به عنوان نماینده باکتری‌های گرم منفی و باکتری “استافیلوکوکوس اورئوس” به عنوان نماینده باکتری‌های گرم مثبت. این دو باکتری از شایع‌ترین گونه‌های باکتری هستند که در محیط‌ها و مصارف عمومی بیشتر می‌توانند روی سطوح زنده بمانند. برای آنتی‌باکتریال کردن پاک‌کن، از فناوری نانو و نانوذرات آنتی‌باکتریال نظیر نانو نقره و نانو اکسید روی استفاده شد.”

این مخترع با تمرکز تحقیقات خود در گروه پژوهشی-صنعتی “کیدوز”، توانسته است با ساخت دستگاه‌های خط تولید و ارائه مشاوره و راهنمایی برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی لوازم‌تحریر، سهم ارزشمندی در ارتقای دانش واحدهای تولیدی پاک‌کن‌های آنتی‌باکتریال، dust-free و مواد اولیه مدادهای پلیمری (جایگزین مدادهای چوبی) داشته باشد.

ایشان علاوه بر اصلاح فرمول‌های قدیمی پاک‌کن بر پایه PVC، برای اولین بار از پلیمرهای جایگزین و بهداشتی نظیر TPR، TPE و SBS استفاده نموده‌اند.

همچنین اختراع “پاک‌کن آنتی‌باکتریال با کمک نانوذرات اکسید روی” که توسط ایشان در اداره ثبت اختراعات مالکیت معنوی سازمان ثبت به شماره 106439 به ثبت رسیده است، در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) به شماره WO 2022/219463 A1 در تاریخ 20 اکتبر 2022 نیز به ثبت جهانی رسیده است.

محمدعلی حاجی‌زاده

در پایان، حاجی‌زاده می‌گوید: “تولید پاک‌کن‌های پلیمری آنتی‌باکتریال و مدادهای پلیمری دوستدار محیط‌زیست تنها بخش کوچکی از فعالیت‌ها و تحقیقات گروه پژوهشی-صنعتی “کیدوز” را شامل می‌شود.”
لینک ها:

1 لینک نمایشگاه بین المللی فناوری نانو آبان ۱۴۰۳:
https://nanoexhibition.ir/

1 لینک فیلم پاکن های نانو آنتی باکتریال مخترع٫ در یوتیوب:
https://youtu.be/v53GP1xUEWA

1 لینک سازمان WIPO ثبت PCT پاکن نانو آنتی باکتریال:
https://patents.google.com/patent/WO2022219463A1/en?q=(Hajizadeh+chavari)&oq=Hajizadeh+chavari

ارون گروپس

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 7 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.