عوارض تاتو برای بدن
تاتو یا خالکوبی به هنر نقاشی روی بدن گفته می شود. بسیاری از بزرگسالان از تاتو برای ماندگار کردن نقشی روی بدن خود استفاده می کنند و به این صورت احساسات یا اعتقادات خود را به تصویر می کشند. اما خالکوبی می تواند با عوارض مختلفی همراه باشد و دردسرهای بسیاری را برای شما ایجاد
تاتو یا خالکوبی به هنر نقاشی روی بدن گفته می شود. بسیاری از بزرگسالان از تاتو برای ماندگار کردن نقشی روی بدن خود استفاده می کنند و به این صورت احساسات یا اعتقادات خود را به تصویر می کشند.
اما خالکوبی می تواند با عوارض مختلفی همراه باشد و دردسرهای بسیاری را برای شما ایجاد کند! به همین دلیل قبل از خالکوبی روی بدن خود بهتر است حتماً در رابطه با عوارض تاتو موقت و دائم اطلاعات کاملی کسب کرده و سپس برای انجام این کار تصمیم بگیرید.
در ادامه ابتدا عوارض تاتوی موقت را شرح داده و سپس به عوارض خالکوبی برای بیماران قلبی و زنان باردار می پردازیم.
بررسی عوارض تاتو موقت
بسیاری از افراد بعد از تحقیق در رابطه با عوارض و مراقبت های بعد از تاتو بدن به تاتوی موقت روی می آورند. اما باید بدانید که خالکوبی موقت کاملاً بدون خطر نیست و ممکن است با عوارضی همراه باشد.
سازمان غذا و داروی آمریکا در رابطه با برخی عوارض تاتو موقت هشدار داده است که از مهمترین آن ها می توان به احتمال بروز التهاب، حساسیت، زخم، تاول، قرمزی و… اشاره کرد.
معمولاً عوارضی که بعد از تاتو موقت رخ می دهند به دلیل مواد حساسیت زای به کار رفته در اسپری تاتو موقت هستند. همچنین الکل موجود در این اسپری باعث خشکی و پیری زودرس پوست می شود.
به طور معمول عوارض تاتو موقت تا چند روز ادامه دارد. اما در برخی از موارد ممکن است بسیار شدید باشد.
همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا اکیداً هشدار داده که از تاتو موقت روی بدن کودکان استفاده نشود؛ زیرا پوست کودکان حساس تر بوده و به سرعت دچار التهاب و زخم می شود.
تاتو برای چه کسانی ضرر دارد؟
اگر قصد دارید طرحی را روی بدن خود خالکوبی کنید بهتر است ابتدا به بررسی این مسئله بپردازید که تاتو برای چه کسانی ضرر دارد ؟
در واقع تاتو کردن روی پوست بدن به برخی از بیماران توصیه نمی شود چرا که در این صورت ممکن است بیماری تشدید شده و بدن مورد تهاجم میکروب های جدید قرار بگیرد.
به طور کل به افراد زیر تاتو دائم پوست توصیه نمی شود:
- بیماران قلبی
- زنان باردار
- بیماران دیابتی
- بیماران چشمی
- افراد مبتلا به سرطان
- افراد مبتلا به اگزما و پسوریازیس
- افرادی که دچار ضعف یا نقص سیستم ایمنی بدن هستند؛ مانند بیماران مبتلا به HIV
- افراد مبتلا به بیماری های پوستی
- افرادی که پوستی مستعد کلوئید دارند
- بیماران مبتلا به آلوپسی
- بیماران مبتلا به ویتیلیگو (لک، برص و پیس)
- بیماران مبتلا به هپاتیت به خصوص هپاتیت C
اگر می خواهید بدانید تاتو برای چه کسانی ضرر دارد می توانید نگاهی به این لیست بیندازید. البته ذکر این نکته ضروری است که ممکن است این افراد بتوانند پس از مشورت با پزشک خود برای تاتو اقدام کنند.
بنابراین اگر به هر دلیلی علاقه مندید حتماً روی بدن خود تاتو انجام دهید، اما به یکی از بیماری های بالا مبتلا هستید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض تاتو برای بیماران قلبی
همانطور که گفته شد انجام خالکوبی به افرادی که دچار بیماری قلبی هستند توصیه نمی شود زیرا عوارض تاتو برای بیماران قلبی کم نیست!
اگر دچار بیماری قلبی هستید و از داروهایی مانند قرص آسپرین استفاده می کنید بهتر است به هیچ عنوان تاتو نکنید. قرص آسپرین برای رقیق کردن خون مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل با انجام تاتو احتمال بند نیامدن خونریزی وجود دارد!
از دیگر عوارض تاتو برای بیماران قلبی می توان به احتمال عفونت و التهابات پوستی اشاره کرد. این مشکل به خصوص برای افرادی که پیوند قلب انجام داده اند بروز پیدا می کند؛ چرا که این افراد دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند.
عوارض تاتو در بارداری
بسیاری از زنان باردار ممکن است در دوران بارداری برای تاتو روی پوست صورت و بدن خود اقدام کنند. برای مثال برخی از خانم ها در جهت زیبایی بیشتر چهره خود از روش های زیبایی مانند فیبروز ابرو یا تاتو خط چشم دائم استفاده می کنند.
این افراد معمولاً در رابطه با عوارض تاتو در بارداری بی اطلاع بوده و گمان می کنند مشکلی برای جنین ایجاد نمی شود. اما باید در نظر داشته باشید که عوارض تاتو در دوره بارداری بسیار زیاد بوده و حتی ممکن است منجر به سقط جنین شود.
از دیگر عوارض تاتو در بارداری می توان به تولد نوزاد نارس، عفونت های پوستی، احتمال بیهوش شدن مادر و ایجاد واکنش های آلرژیک در بدن جنین اشاره کرد.
در واقع پس از تاتو مقدار کمی فلز وارد خون مادر می شود که این مقدار کم برای جنین بسیار مضر است. به همین دلیل اکیداً توصیه می کنیم در دوران بارداری به هیچ وجه تاتو نکنید!
بررسی عوارض تاتو برای بدن
ممکن است تصور کنید خالکوبی روی بدن برای افراد سالم مشکل آفرین نیست! اما با انجام تاتو سد دفاعی بدن مورد تهاجم قرار گرفته و ممکن است واکنش های مختلفی را نشان دهد. در ادامه به بررسی برخی از عوارض تاتو برای بدن می پردازیم:
احتمال ابتلا به بیماری های خونی
از مهمترین عوارض تاتو برای بدن می توان به احتمال ابتلا به بیماری های خونی از جمله HIV، کزاز و هپاتیت B و C اشاره کرد. البته این بیماری ها زمانی انتقال پیدا می کنند که تجهیزات مورد استفاده به درستی استریل نشده و خون آلوده را وارد بدن شما کنند!
عفونت های پوستی
همانطور که گفتیم عفونت های پوستی جزو عوارض تاتو برای بیماران قلبی هستند. اما این مشکل ممکن است در بدن افراد سالم نیز ایجاد شود! در واقع اگر تجهیزات مورد استفاده آلوده باشند یا از آب غیر استریل برای حل کردن جوهر استفاده شود، احتمال بروز عفونت های پوستی وجود دارد.
از علائم عفونت های پوستی می توان به التهاب، قرمزی، خارش و ترشح مواد عفونی از پوست اشاره کرد.
احتمال ایجاد واکنش های آلرژیک و حساسیت های پوستی
در قسمت قبل به بررسی این مسئله پرداختیم که تاتو برای چه کسانی ضرر دارد ! همانطور که گفته شد احتمال ایجاد عوارض تاتو در بدن افراد بیمار بسیار زیاد است. اما افراد سالم نیز ممکن است دچار مشکلاتی مانند واکنش های آلرژیک و حساسیت های پوستی شوند.
برای مثال ممکن است بعد از تاتو پوست بدنتان دچار تورم، خارش، کهیر و بثورات قرمز شود. معمولاً زمانی که از رنگدانه های زرد، آبی، سبز و قرمز برای تاتو استفاده می شود احتمال بروز حساسیت بیشتر است. همچنین مواد به کار رفته در جوهر تاتو می تواند منجر به واکنش های آلرژیک شود.
عوارض تاتو بعد از MRI
از عوارض تاتو برای بدن می توان به احتمال تورم و سوزش پوست بعد از MRI اشاره کرد. در واقع اگر جوهر مورد استفاده بر پایه فلز بوده باشد، ممکن است بر اثر تماس با اشعه های مغناطیسی MRI واکنش نشان دهد و باعث مخدوش شدن تصویر MRI شود.
سخن پایانی
اگر در رابطه با عوارض تاتو در بارداری اطلاعات کمی دارید بهتر است حتماً موارد بیان شده در این مقاله را مطالعه کنید. در این مقاله بررسی کردیم که خالکوبی برای چه کسانی ضرر دارد و سپس عوارض خالکوبی برای زنان باردار و بیماران قلبی را مورد بحث قرار دادیم.
در انتها برخی از مهم ترین عوارض خالکوبی برای بدن فرد سالم را شرح دادیم و در رابطه با آن ها توضیحاتی را ارائه کردیم. در انتها توصیه می کنیم برای انجام تاتو حتماً به مراکز معتبر مراجعه کرده و از استریل بودن تجهیزات مورد استفاده اطمینان حاصل کنید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0