تاریخ انتشار : شنبه 11 اسفند 1403 - 23:00 خبرنگار : زهرا شریفی
کد خبر : 617163

طرز پخت آش ماشاب اصیل قمی، سفره افطار رنگین با طعم سنتی

طرز پخت آش ماشاب اصیل قمی، سفره افطار رنگین با طعم سنتی

طرز تهیه آش ماشاب، گزینه‌ای مناسب برای افطار به روش سنتی قم آش ماشاب، یکی از غذاهای سنتی و اصیل شهر قم است که با ترکیبی از حبوبات، گوشت و سبزیجات تهیه می‌شود. این آش مقوی و خوشمزه، گزینه‌ای مناسب برای افطار در ماه مبارک رمضان است. در ادامه، طرز تهیه آش ماشاب به روش

طرز تهیه آش ماشاب، گزینه‌ای مناسب برای افطار به روش سنتی قم

آش ماشاب، یکی از غذاهای سنتی و اصیل شهر قم است که با ترکیبی از حبوبات، گوشت و سبزیجات تهیه می‌شود. این آش مقوی و خوشمزه، گزینه‌ای مناسب برای افطار در ماه مبارک رمضان است. در ادامه، طرز تهیه آش ماشاب به روش سنتی قم را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم

گوشت گردن یا ران گوسفند: 200 گرم
ماش: 1.5 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی: 0.5 پیمانه
عدس: 1 پیمانه
برنج: 0.5 پیمانه
گندم: 0.5 پیمانه
پیاز: 3 عدد (متوسط)
سیب زمینی: 1 عدد (متوسط)
کدو حلوایی: 1 پیمانه (خرد شده)
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
نعناع داغ، کشک: برای تزئین

طرز پخت آش ماشاب اصیل قمی، سفره افطار رنگین با طعم سنتی

دستور پخت

آماده‌سازی حبوبات:

ماش، عدس، لوبیا چشم بلبلی و گندم را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
برنج را نیز چند ساعت قبل از پخت خیس کنید.
پخت گوشت:

گوشت را به همراه یک عدد پیاز خرد شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه‌ای بپزید.
پس از پخت، گوشت را ریش ریش کنید و آب گوشت را برای استفاده در آش نگه دارید.
سرخ کردن پیاز:

دو عدد پیاز باقی‌مانده را خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
آماده‌سازی سبزیجات:

سیب‌زمینی و کدو حلوایی را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
پخت آش:

حبوبات خیس خورده را به همراه مقداری زردچوبه و پیاز داغ در قابلمه‌ای بریزید و آب گوشت را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات نیم پز شود.
سیب‌زمینی و کدو حلوایی خرد شده را به آش اضافه کنید.
برنج را اضافه کرده و اجازه دهید آش جا بیفتد.
در اواخر پخت، گوشت ریش ریش شده را به آش اضافه کنید.
تنظیم چاشنی:

نمک و فلفل آش را اندازه کنید.
می‌توانید در صورت تمایل، مقداری کشک به آش اضافه کنید.
تزیین و سرو:

آش را در ظرف مناسب کشیده و با نعناع داغ و کشک تزیین کنید.

نکات

می‌توانید به جای گوشت از عصاره گوشت استفاده کنید.
در صورت تمایل، مقداری سبزی (گشنیز، جعفری و اسفناج) در انتهای پخت به آش اضافه کنید.
برای کاهش نفخ حبوبات، آب آن‌ها را چند بار عوض کنید.
این آش را می‌توان به صورت گرم یا سرد سرو کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.