تاریخ انتشار : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404 - 16:54 خبرنگار : زهرا شریفی
کد خبر : 619253

راهنمای جامع تهیه باقالی پلو شوشتری: از مواد اولیه تا نکات طلایی

راهنمای جامع تهیه باقالی پلو شوشتری: از مواد اولیه تا نکات طلایی

برای تهیه باقالی پلو شوشتری، شما به مواد اولیه زیر نیاز دارید برنج: به میزان لازم و بسته به تعداد نفرات باقالی تازه یا خشک: در صورت استفاده از باقالی خشک، حتماً آن را از شب قبل خیس کنید. مقدار باقالی نیز بستگی به ذائقه شما دارد. شوید تازه یا خشک: شوید تازه عطر و

برای تهیه باقالی پلو شوشتری، شما به مواد اولیه زیر نیاز دارید

برنج: به میزان لازم و بسته به تعداد نفرات
باقالی تازه یا خشک: در صورت استفاده از باقالی خشک، حتماً آن را از شب قبل خیس کنید. مقدار باقالی نیز بستگی به ذائقه شما دارد.
شوید تازه یا خشک: شوید تازه عطر و طعم بهتری به غذا می‌بخشد، اما در صورت عدم دسترسی می‌توانید از شوید خشک نیز استفاده کنید.
گوشت ماهیچه یا گردن گوسفندی: مقدار گوشت نیز بستگی به سلیقه شما دارد.
پیاز: یک عدد متوسط
سیر: چند حبه (اختیاری)
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
روغن یا کره: به میزان لازم برای تفت دادن و دم کردن پلو
زعفران دم کرده غلیظ: برای تزیین (اختیاری)

مراحل تهیه

آماده‌سازی گوشت: ابتدا گوشت را به قطعات مناسب خرد کنید. یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس قطعات گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید. در صورت تمایل می‌توانید چند حبه سیر له شده نیز به گوشت اضافه کنید تا عطر بهتری بگیرد.
پخت گوشت: به میزان کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا روی گوشت را بگیرد. حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد تا کاملاً نرم شود. در اواخر پخت، نمک گوشت را اندازه کنید. پس از پخت کامل، گوشت را از آب خارج کرده و آب آن را صاف کنید و کنار بگذارید (این آب گوشت برای طعم دادن به پلو استفاده خواهد شد).
آماده‌سازی باقالی: اگر از باقالی تازه استفاده می‌کنید، پوست آن را جدا کرده و بشویید. اگر از باقالی خشک استفاده می‌کنید، آن را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس باقالی را با کمی آب و نمک بپزید تا نیم‌پز شود. دقت کنید که باقالی نباید له شود. پس از نیم‌پز شدن، آب آن را بگیرید.
آماده‌سازی برنج: برنج را بشویید و به مدت نیم ساعت تا یک ساعت در آب نمک خیس کنید.
پخت پلو: یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آب را به جوش بیاورید. برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد تا دانه‌های برنج کمی نرم شوند (به اصطلاح برنج را آبکش کنید، طوری که مغز آن کمی سفت باشد).
لایه بندی پلو: کف قابلمه کمی روغن بریزید. در صورت تمایل می‌توانید از ته دیگ مورد علاقه خود (مانند سیب زمینی یا نان) استفاده کنید. یک لایه برنج آبکش شده در قابلمه بریزید. سپس مقداری شوید خرد شده و باقالی نیم‌پز را روی برنج پخش کنید. چند تکه از گوشت پخته شده را نیز روی آن‌ها قرار دهید. این کار را به صورت لایه لایه تکرار کنید تا تمام مواد تمام شوند. لایه آخر باید برنج باشد.
دم کردن پلو: آب گوشت صاف شده را روی برنج بریزید (مقدار آب گوشت باید به اندازه‌ای باشد که به پخت کامل برنج کمک کند، معمولاً کمی کمتر از زمانی که می‌خواهید برنج سفید دم کنید). اگر آب گوشت کافی نبود، می‌توانید کمی آب جوش اضافه کنید. روی قابلمه دم‌کنی قرار دهید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید پلو به مدت حدود 45 تا 60 دقیقه دم بکشد تا کاملاً پخته و عطر شوید و باقالی به خورد برنج برود.
تزیین و سرو: پس از دم کشیدن پلو، آن را در دیس بکشید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری زعفران دم کرده را روی پلو بریزید تا جلوه زیباتری داشته باشد. باقالی پلو شوشتری را معمولاً با ترشی یا سالاد شیرازی سرو می‌کنند.

راهنمای جامع تهیه باقالی پلو شوشتری: از مواد اولیه تا نکات طلایی

نکات و فوت و فن‌ها

برای عطر بهتر باقالی پلو، از شوید تازه استفاده کنید. اگر شوید تازه در دسترس نبود، شوید خشک را کمی قبل از اضافه کردن به برنج در آب خیس کنید.
میزان باقالی و شوید را می‌توانید بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
در هنگام پخت گوشت، می‌توانید از ادویه‌های دیگری مانند هل و دارچین نیز به مقدار کم استفاده کنید تا عطر و طعم متفاوتی به گوشت ببخشید.
دقت کنید که باقالی نباید زیاد پخته شود، زیرا در غیر این صورت له شده و ظاهر پلو را نامناسب می‌کند.
برای داشتن ته دیگ خوشمزه، حرارت زیر قابلمه را ملایم تنظیم کنید.
هنگام کشیدن پلو، آن را به آرامی مخلوط کنید تا دانه‌های برنج خرد نشوند.
باقالی پلو شوشتری با گوشت طعم بی‌نظیری دارد، اما در صورت تمایل می‌توانید آن را بدون گوشت و به صورت گیاهی نیز تهیه کنید. در این صورت می‌توانید از قارچ یا سویا به عنوان جایگزین گوشت استفاده نمایید.
اضافه کردن کمی کره در هنگام دم کشیدن پلو، عطر و طعم آن را بهتر می‌کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.