رازهای پخت خورشت باقالا سبز جا افتاده و خوشمزه با گوشت

طرز تهیه خورشت باقالا سبز با گوشت و نکاتی برای جا افتادن آن خورشت باقالا سبز با گوشت، یکی از خورشهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که عطر و طعم بینظیر باقالا و گوشت را در هم میآمیزد. برای تهیه این خورش لذیذ، مراحل زیر را دنبال کنید و به نکاتی که در ادامه ذکر
طرز تهیه خورشت باقالا سبز با گوشت و نکاتی برای جا افتادن آن
خورشت باقالا سبز با گوشت، یکی از خورشهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که عطر و طعم بینظیر باقالا و گوشت را در هم میآمیزد. برای تهیه این خورش لذیذ، مراحل زیر را دنبال کنید و به نکاتی که در ادامه ذکر میشود توجه فرمایید تا خورشتی جا افتاده و خوشطعم داشته باشید.
مواد لازم
گوشت خورشتی (ترجیحاً گوسفندی یا گوساله): 300 گرم
باقالا سبز تازه و پوستکنده: 500 گرم
پیاز متوسط: 1 عدد
شوید تازه و خرد شده: 200 گرم
سیر: 2 حبه (اختیاری)
روغن مایع: به مقدار لازم
زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
آب جوش: به مقدار لازم
آبلیمو یا آبغوره: به مقدار لازم (بسته به ذائقه)

مراحل تهیه
آمادهسازی گوشت: ابتدا گوشت خورشتی را به اندازههای دلخواه (نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک) خرد کنید. پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در صورت تمایل به استفاده از سیر، آن را نیز پوست گرفته و ریز خرد یا له کنید. شوید تازه را به خوبی بشویید و پس از خشک شدن، به صورت نسبتاً ریز خرد کنید. باقالا سبز پوستکنده را نیز بشویید و کنار بگذارید.
تفت دادن گوشت و پیاز: در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن مایع بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و کمی طلایی رنگ شود. سپس، گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود. در این مرحله، زردچوبه و فلفل سیاه را نیز به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
پخت اولیه گوشت: پس از تفت دادن گوشت و ادویهها، مقدار کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید به طوری که روی گوشت را بپوشاند. حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد و نرم شود. بسته به نوع گوشت، این مرحله ممکن است حدود یک تا دو ساعت طول بکشد. در طول پخت، کف روی سطح آب را بگیرید.
افزودن باقالا سبز: پس از اینکه گوشت نیمپز شد و کمی نرم گردید (حدود یک ساعت بعد از شروع پخت)، باقالا سبز پوستکنده را به خورش اضافه کنید. در صورت تمایل به استفاده از سیر، در این مرحله سیر خرد یا له شده را نیز اضافه کنید.
افزودن شوید: حدود نیم ساعت پس از اضافه کردن باقالا، شوید خرد شده را به خورش اضافه کنید. توجه داشته باشید که شوید نباید زیاد پخته شود زیرا عطر و رنگ خود را از دست میدهد.
تنظیم چاشنی و پخت نهایی: در این مرحله، نمک خورش را اندازه کنید و در صورت تمایل، مقداری آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید. میزان ترشی خورش بستگی به ذائقه شما دارد. حرارت را ملایم نگه دارید و اجازه دهید خورش به آرامی جا بیفتد. جا افتادن خورش به این معناست که آب آن کمی غلیظ شود و طعم مواد به خوبی با هم ترکیب گردد. این مرحله معمولاً حدود 30 تا 45 دقیقه طول میکشد.
سرو خورش: پس از اینکه خورش باقالا سبز با گوشت به خوبی جا افتاد، آن را در ظرف مناسب بریزید و همراه با برنج سفید سرو نمایید.

نکاتی برای جا افتادن خورشت باقالا سبز
حرارت ملایم: یکی از مهمترین عوامل در جا افتادن خورش، پخت آن با حرارت بسیار ملایم است. حرارت زیاد باعث تبخیر سریع آب خورش میشود و مواد فرصت کافی برای طعم دادن به یکدیگر را پیدا نمیکنند.
زمان کافی: برای جا افتادن خورش، به آن زمان کافی بدهید. عجله نکنید و اجازه دهید خورش به آرامی بپزد و غلیظ شود.
میزان آب مناسب: در ابتدای پخت گوشت، مقدار مناسبی آب اضافه کنید. اگر در اواسط پخت احساس کردید آب خورش کم شده است، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
استفاده از گوشت با استخوان (اختیاری): استفاده از گوشت با استخوان میتواند به لعابدار شدن و خوشمزهتر شدن خورش کمک کند.
تفت دادن مناسب مواد: تفت دادن صحیح گوشت و پیاز در ابتدای کار، علاوه بر ایجاد طعم بهتر، به جا افتادن خورش نیز کمک میکند.
اضافه کردن شوید در اواخر پخت: شوید را در اواخر پخت اضافه کنید تا عطر و رنگ آن حفظ شود و خورش ظاهر بهتری داشته باشد.
استفاده از باقالا و شوید تازه: استفاده از مواد اولیه تازه، تأثیر بسزایی در طعم نهایی خورش دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0