تاریخ انتشار : شنبه 26 آبان 1403 - 12:37 خبرنگار : زهرا شریفی
کد خبر : 613990

خورش بورانی، طعمی از تاریخ: دستور پخت اصیل صفوی

خورش بورانی، طعمی از تاریخ: دستور پخت اصیل صفوی

طرز تهیه خورش بورانی؛ غذای اصیل دوران صفوی خورش بورانی یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی است که ریشه در دوران صفویه و شهر کرمان دارد. این خورش با ترکیبی از گوشت گوسفند، پیاز، زعفران، زرشک و بادمجان، طعمی بسیار لذیذ و عطرآگین دارد. برای تهیه این خورش خوشمزه، به مواد اولیه زیر نیاز

طرز تهیه خورش بورانی؛ غذای اصیل دوران صفوی

خورش بورانی یکی از قدیمی‌ترین و خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی است که ریشه در دوران صفویه و شهر کرمان دارد. این خورش با ترکیبی از گوشت گوسفند، پیاز، زعفران، زرشک و بادمجان، طعمی بسیار لذیذ و عطرآگین دارد. برای تهیه این خورش خوشمزه، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازم برای تهیه خورش بورانی:

گوشت گوسفندی: 500 گرم (قلوه گاه یا ران)
پیاز: 3 عدد متوسط
بادمجان: 2 عدد بزرگ
زرشک: یک پیمانه
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
رب انار: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش بورانی:

آماده سازی گوشت: گوشت گوسفندی را به قطعات کوچک و یکدست برش بزنید.
پیازداغ: پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
تفت دادن گوشت: گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
افزودن آب و ادویه: به گوشت و پیاز، آب جوش، نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده اضافه کنید.
پخت گوشت: اجازه دهید گوشت به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد تا کاملا نرم شود.
آماده سازی بادمجان: بادمجان‌ها را پوست کنده و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس آن‌ها را در روغن سرخ کنید تا نرم شوند.
اضافه کردن بادمجان و زرشک: بادمجان‌های سرخ شده و زرشک را به خورش اضافه کنید.
افزودن رب انار: رب انار را در کمی آب حل کرده و به خورش اضافه کنید.
پخت نهایی: اجازه دهید خورش به مدت 15 دقیقه دیگر با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد.

خورش بورانی، طعمی از تاریخ: دستور پخت اصیل صفوی

نکات مهم در تهیه خورش بورانی:

برای طعم بهتر، می‌توانید از کمی دارچین یا هل نیز در خورش استفاده کنید.
برای تزیین خورش، می‌توانید از تخم مرغ آب‌پز استفاده کنید.
خورش بورانی را می‌توانید با برنج زعفرانی سرو کنید.

نکات تکمیلی:

برای تهیه خورش بورانی اصیل، بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
اگر از بادمجان قلمی استفاده می‌کنید، بهتر است آن را قبل از سرخ کردن کمی نمک بزنید تا تلخی آن گرفته شود.
زمان پخت خورش به نوع گوشت و اندازه قطعات آن بستگی دارد.
نکته: برای مشاهده تصاویر و آموزش تصویری این غذا، می‌توانید به سایت‌های آشپزی مراجعه کنید.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.