تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹
کد خبر : 611296

تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی

تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی

  پروفیل‌ها پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین مصالح برای کاربردهای صنعتی و ساختمانی هستند که اهمیت استفاده از این مصالح پررنگ است. پروفیل‌های ساختمانی و صنعتی هر دو از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردارند و تنوع بالایی نیز دارند؛ علاوه بر قیمت پروفیل صنعتی و ساختمانی سایر ویژگی ها از جمله وزن، کاربردها، مشخصات و سایز

 

پروفیل‌ها پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین مصالح برای کاربردهای صنعتی و ساختمانی هستند که اهمیت استفاده از این مصالح پررنگ است. پروفیل‌های ساختمانی و صنعتی هر دو از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردارند و تنوع بالایی نیز دارند؛ علاوه بر قیمت پروفیل صنعتی و ساختمانی سایر ویژگی ها از جمله وزن، کاربردها، مشخصات و سایز از فاکتورهای تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی به‌حساب می‌آید. فراموش نکنید قبل از خرید، قیمت روز آن را از سایت‌های معتبر استعلام بگیرید و با قیمت مقرون به صرفه و بهترین شرایط خرید کنید. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره تفاوت میان پروفیل صنعتی و ساختمانی ارائه می‌کنیم.

پروفیل چیست؟

پروفیل به قطعه‌ای ثابت از نظر اندازه و طول گفته می‌شود که برای ساخت تجهیزاتی مانند پنجره، لوله، نمای ساختمان و… کاربرد دارد. قیمت پروفیل ساختمانی مانند سایر مقطع فولادی تحت تاثیر عوامل متعدد در نوسان است. در نتیجه قبل از خرید نیاز به استعلام قیمت دارید.

آشنایی با پروفیل صنعتی

پروفیل‌ها را با توجه به نوع آن‌ها در کاربردهای مختلفی مورد استفاده می‌گیرند؛ از جمله کاربردهای پروفیل استفاده در صنایع کشتی‌سازی، خودروسازی، پتروشیمی و البته صنایع نظامی است. این پروفیل‌ها با نام پروفیل‌های سنگین نیز شناخته و با توجه به سطح مقطع در دو نوع مربع و مستطیل تولید می‌شوند. از آنجایی که برای فراهم کردن استحکام و مقاومت بالا این نوع پروفیل‌ها را از فولاد می‌سازند، بنابراین وزن آن به‌طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. مهم‌ترین ویژگی و مشخصه این نوع پروفیل جوش‌پذیری بالا و برخورداری از اتصالات محکم است.

آشنایی با پروفیل ساختمانی

در صنعت ساختمان‌سازی از مصالح مختلفی استفاده می‌شود که هریک از آن‌ها ویژگی‌ها و مشخصات مخصوص به خود را دارند و در این بین پروفیل‌های ساختمانی جزو پرکاربردترین مصالح فلزی شناخته می‌شوند. این مصالح مقاطع ثابت در طول مشخصی دارند و برای بهبود دو فاکتور سرعت و کیفیت از آن‌ها در اجرای پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها در شکل لوله‌ای، قوی و کارآمد موجود هستند و در مقایسه با مصالحی همچون فولاد، بتن یا چوب، نسبت استحکام به وزن بهتری دارند. نسبت استحکام به وزن می‌تواند به طرز چشمگیری میزان استفاده از مواد را کاهش دهد.

از پروفیل‌های مربع و مستطیل شکل با سطح مقطع کوچک و بزرگ در ساخت‌وساز استفاده می‌شود و از آنجایی که این پروفیل‌ها مقاومت کششی بالایی دارند، برای تقویت سازه‌ها و اجزای بتنی بسیار ایده‌آل هستند. پروفیل‌های ساختمانی از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند و به همین خاطر در برابر تحمل نیروهای زیاد هیچگونه خمیدگی یا تغییر شکلی از خود نشان نمی‌دهند.

فرق بین پروفیل صنعتی و ساختمانی چیست؟

تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی را فاکتورهای مختلفی از جمله کاربرد، ویژگی‌ها، ابعاد، وزن، جنس و… مشخص می‌کنند. در ادامه به مهم‌ترین تفاوت های پروفیل صنعتی و ساختمانی اشاره کرده‌ایم:

  1. پروفیل‌های صنعتی در مقایسه با پروفیل‌های ساختمانی ضخامت بیشتری دارند.
  2. پروفیل‌های ساختمانی سبک‌تر از پروفیل‌های صنعتی هستند و وزن کمتری دارند.
  3. حداکثر طول پروفیل‌ها در نوع صنعتی 12 متر و در نوع ساختمانی 6 متر است.
  4. برای ساخت پروفیل ساختمانی از آلیاژ ضدزنگ و ضد خوردگی استفاده می‌شود و برای تولید پروفیل صنعتی غالبا از مواد مستحکم و جوش‌پذیر مانند ورق سیاه استفاده می‌شود.
  5. تنوع پروفیل‌های ساختمانی نسبت به پروفیل‌های صنعتی بیشتر است.
  6. تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی در نوع کارایی و کاربرد آن‌ها نیز خلاصه می‌شود.

تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی

تفاوت ابعاد پروفیل صنعتی و ساختمانی

از جمله واضح‌ترین و آشکارترین تفاوت های بین پروفیل صنعتی و ساختمانی ابعاد آن‌ها است. پروفیل‌های صنعتی از نظر ابعاد و ضخامت بزرگ‌تر از پروفیل‌های هستند و به همین خاطر مقاومت بیشتری دارند و از آن‌ها در صنایع بزرگ و سنگین استفاده می‌شود. پروفیل‌های صنعتی را با سطح مقطع مربع یا مستطیل شکل تولید کرده و روانه بازار می‌کنند و درواقع اندازه اضلاع آن‌ها است که سایز این محصولات را مشخص می‌کند؛ معمولا اندازه‌ پروفیل‌هایی که در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند چیزی در حدود 100 تا 400 میلی‌متر است که ضخامتی بین 5 تا 8 میلی‌متر نیز دارند و شما می‌توانید آن‌ها را در طول 12 متر تهیه کنید، اما در مقابل ابعاد پروفیل‌های ساختمانی بین 2 تا 6 میلی‌متر بوده و در طول 6 متر قابل خریداری هستند. پروفیل‌ها در انواع و ابعاد مختلف تولید می‌شوند و شما می‌توانید با توجه به نیاز پروژه‌ خود گزینه‌ مناسب را انتخاب و خریداری کنید.

وزن پروفیل صنعتی و ساختمانی

مهم‌ترین تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی در میزان ضخامت و وزن آن‌ها است، چرا که تفاوت در ضخامت و وزن می‌‌تواند تفاوت‌های زیادی در کاربرد و ویژگی‌های این دو پروفیل به‌وجود آورد و از آنجایی که برای ساخت پروفیل‌های صنعتی از ورق‌های ضخیم‌تر با ابعاد بزرگ‌تر استفاده می‌شود، بنابراین این محصولات وزن بیشتری نسبت به انواع پروفیل های ساختمانی دارند.

تفاوت کاربردهای پروفیل صنعتی و ساختمانی

پروفیل ساختمانی و صنعتی از نظر کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند؛ از پروفیل ساختمانی غالبا در سازه‌های ساختمانی استفاده می‌شود، اما در مقابل پروفیل صنعتی دامنه کاربرد بسیار گسترده‌تری دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده در سازه‌های فلزی بزرگ، پل‌ها، تابلوهای تبلیغاتی بسیار بزرگ، صنایع نظامی، ساخت تجهیزات صنعتی، خرپاهای بسیار بزرگ، ساخت ماشین‌آلات و… اشاره کرد.

انواع پروفیل ساختمانی

پروفیل‌های ساختمانی در انواع مختلفی موجود هستند که می‌توان از آن‌ها در پروسه تولید یک ساختمان استفاده کرد. این پروفیل‌ها عبارت‌اند از:

  1. قوطی پروفیل: قوطی پروفیل یا همان پروفیل قوطی (Steel Suare Tube) به صورت لوله‌های مربع یا مستطیل شکل یافت می‌شوند و شما می‌توانید آن‌ها را در ابعاد و سایزهای مختلف خریداری کنید.
  2. پروفیل درب و پنجره: برای ساخت چهارچوب در و پنجره از این نوع پروفیل‌ها استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها عبارت‌اند از پروفیل سپری یا چهارچوبی (507)، دو لبه یا لنگه دری (508) و یک لبه یا کلافی (509).
  3. چهارچوب فلری: این مصالح از نظر شکل ظاهری با دیگر پروفیل‌ها تفاوت‌هایی دارند و برای ساخت چهارچوب‌ها نیز از آن‌ها استفاده می‌شود. این چهارچوب خود به چند نوع مختلف تقسیم می‌شود که عبارت‌اند از چهارچوب ساده، چهارچوب فرانسوی، چهارچوب رومی و چهارچوب مکزیکی.

تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی

انواع پروفیل صنعتی

در این قسمت انواع پروفیل صنعتی را به شما معرفی کرده‌ایم:

  1. ناودانی: یک جان در مرکز و 2 بال به شکل عمودی ساختار ناودانی‌ها را تشکیل می‌دهد و در دو دسته C و UPE قابل خریداری هستند.
  2. نبشی: این نوع پروفیل بسیاری کاربردی بوده و برای اتصالات مقاطع فولادی از آن استفاده می‌شود. ساختار این قطعه به شکل دو سطح عمود بر یکدیگر بوده و به خاطر شکل ظاهری آن‌ها را با حرف L انگلیسی نمایش می‌دهند.
  3. میلگرد: این مقاطع به شکل دایره‌ای، طویل و البته توپر تولید می‌شوند و در چهار دسته A1، A2، A3 و A4 به فروش می‌رسد و این پروفیل‌ها غالبا با هدف افزایش مقاومت سازه‌های مختلف در صنایع طراحی و تولید شده‌اند.
  4. سپری: سپری‌ها به عنوان پروفیل T شهرت دارند و به عنوان پروفیل صنعتی و پروفیل ساختمانی کارایی دارند.
  5. تیرآهن: تیرآهن‌ها از دو بال و یک جان تشکیل شده‌اند و در انواع مختلفی مانند IPB، IPE و INP قابل خریداری هستند.
  6. لوله: این مقاطع در سیستم پایپینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند و هم می‌توانند جوش داده شوند و هم به شکل یکپارچه و بدون درز استفاده شوند.
  7. پروفیل قوطی: به پروفیل‌هایی که به شکل مربع و مستطیل ساخته می‌شوند، قوطی می‌گویند که برای استفاده در صنایع خودروسازی، تولید لوازم خانگی، صنعت ساختمان‌سازی و… کاربرد دارد.

از دیگر انواع پروفیل‌های صنعتی می‌توان به پروفیل قوطی، پروفیل چهارسو، پروفیل زد، پروفیل کلاهی، پروفیل درب و پنجره و البته پروفیل HSS اشاره کرد.

جمع بندی

همان‌طور که می‌دانید امروزه در ساخت و اجرای بسیاری از پروژه‌های ساختمانی و صنعتی به منظور بهبود کیفیت و سرعت اجرا از پروفیل استفاده می‌شود و درواقع به خاطر مقاومت و استحکام بالای این مصالح است که هر روزه به میزان مصرف‌کنندگان و طرفداران آن افزوده می‌شود. فرق بین پروفیل صنعتی و ساختمانی در فاکتورهای مختلفی مانند وزن، کاربرد، ویژگی‌ها، شکل ظاهری، ابعاد و اندازه خلاصه می‌شود.

اما به‌طورکلی فرق پروفیل صنعتی و ساختمانی غالبا به وزن، ضخامت و اندازه‌ بیشتر پروفیل صنعتی نسبت به پروفیل ساختمانی مربوط می‌شود.

ارون گروپس

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.