ترکیبی از رنگ و طعم: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی
ترکیبی از رنگ و طعم: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی غذایی مجلسی و پرطرفدار برای هر مناسبت زرشک پلو با مرغ، یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با دستورهای متنوعی طبخ میشود. این غذای مجلسی، در میان ایرانیان از محبوبیت بالایی برخوردار است و در مجالس و مناسبتهای خاص زینت
ترکیبی از رنگ و طعم: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ زعفرانی
غذایی مجلسی و پرطرفدار برای هر مناسبت
زرشک پلو با مرغ، یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با دستورهای متنوعی طبخ میشود. این غذای مجلسی، در میان ایرانیان از محبوبیت بالایی برخوردار است و در مجالس و مناسبتهای خاص زینت سفرهها میشود.
ترکیبی بینظیر از طعم و رنگ
زرشک پلو با مرغ، ترکیبی بینظیر از زرشک پلوی اصیل ایرانی با خورش مرغ مجلسی است. زرشک پلو به دو روش کلی تهیه میشود:
روش اول: زرشک پلو و خورش مرغ به صورت جداگانه سرو میشوند.
روش دوم: زرشک پلو و خورش مرغ به صورت مخلوط سرو میشوند که این روش در دستورهای خانگی رایجتر است.
آموزش گام به گام آشپزی ایرانی
در اینجا، طرز تهیه زرشک پلو با مرغ را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم:
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج ایرانی: 4 پیمانه
سینه یا ران مرغ: 4 تکه
زرشک: 1 پیمانه
رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 حبه
کره: 25 گرم
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: 2 قاشق چایخوری
گلاب: نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
مراحل پخت:
مرحله 1: آمادهسازی مرغ
برای طعم بهتر مرغ، 2 ساعت قبل از شروع آشپزی، قطعات مرغ را با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه مزه دار کنید.
مرغ را در ظرف دربسته داخل یخچال قرار دهید تا علاوه بر گرفتن بوی زهم، طعم بهتری پیدا کند.
مرحله 2: تفت دادن سیر و پیاز
سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و سیر و پیاز را تفت دهید تا سبک و شفاف شوند.
مرحله 3: سرخ کردن مرغ
به سیر و پیاز تفت داده شده، مقداری زردچوبه اضافه کنید.
قطعات مرغ را داخل قابلمه بچینید و تا حدی که سرخ شوند، تفت دهید.
پس از سرخ شدن یک سمت مرغ، آن را برگردانید تا سمت دیگر نیز سرخ شود.
مرحله 4: اضافه کردن رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی را به مرغ های سرخ شده اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رب گوجه فرنگی نیز سرخ شود.
سرخ کردن رب گوجه فرنگی، طعم و بوی خامی رب را میگیرد و رنگ مرغ را خوشمزهتر میکند.
مرحله 5: اضافه کردن آب و ادویهها
3 لیوان آب، نمک و فلفل سیاه را به قابلمه حاوی مرغ اضافه کنید.
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ ها با حرارت ملایم بپزند.
مرحله 6: پخت برنج
برنج را شسته و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ، آب به اندازه کافی بریزید و به جوش برسانید.
برنج را به آب جوش اضافه کنید و نمک به آن اضافه کنید.
پس از اینکه برنج به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا برنج به اصطلاح “آبکش” شود.
برنج آبکش شده را در آبکش بریزید و با آب سرد آبکش کنید تا دمای آن گرفته شود.
مرحله 7: آماده کردن زرشک
زرشک را به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید.
در یک تابه، مقداری کره ذوب کنید و زرشک آبکش شده را به آن اضافه کنید.
زرشک را به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا کمی سرخ شود.
زعفران دم کرده، گلاب، شکر و مقداری آب به زرشک اضافه کنید و مخلوط کنید تا زرشک مزه دار شود.
مرحله 8: خیساندن برنج
در ادامه، برنج را بسته به نوع آن، بین 30 دقیقه تا 3 ساعت در آب ولرم و کمی نمک خیس کنید. (معمولاً برنجهای هندی نیاز به خیساندن زیادی ندارند).
یک قابلمه پر از آب را روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.
مرحله 9: جوشاندن و آبکش کردن برنج
پس از جوش آمدن آب، یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق غذاخوری نمک داخل قابلمه بریزید.
برنج را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه کنید و کمی هم بزنید تا دانههای برنج به هم نچسبند.
حدود 5 تا 10 دقیقه برای نرم شدن برنج ایرانی کافی است. (برای اطمینان از پخت کامل برنج، چند دانه از آن را زیر دندان تست کنید. اگر اطراف برنج نرم و مغز آن سفت بود، برنج آماده آبکشی است).
در نهایت، برنج را در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید.
مرحله 10: آمادهسازی ته دیگ
قابلمه مورد نظر برای پخت برنج را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع اضافه کنید.
ته دیگ را به دلخواه از نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده در کف قابلمه بچینید. (نان لواش برای ته دیگ زرشک پلو مناسبتر است).
مرحله 11: دم کردن برنج
با یک کفگیر، تمام برنج را به آرامی و کم کم روی ته دیگ بریزید.
درب قابلمه را بگذارید و حرارت زیر آن را زیاد کنید تا درون قابلمه بخار بپیچد.
پس از بخار پیچیدن، حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد. (میتوانید زیر قابلمه یک توری فلزی قرار دهید تا با حرارت ملایمتری دم بکشد).
مرحله 12: تفت دادن زرشک
در این مرحله، زرشک را آبکش کنید و به همراه کره و شکر در یک تابه کوچک تفت دهید.
نکته مهم: زرشک به سرعت میسوزد، به همین دلیل باید با حرارت بسیار ملایم و در مدت زمان کوتاهی تفت داده شود.
مرحله 13: آمادهسازی نهایی زرشک
پس از آماده شدن زرشک، آن را کنار بگذارید.
مرحله 14: نهایی کردن خورش مرغ
خورش مرغ از جمله خورشهایی است که باید به صورت کم آب سرو شود. (فقط مقداری کمی از آب مرغ را برای قرار دادن بر سر سفره نگه دارید).
اجازه دهید خورش روغن بیفتد.
سپس زعفران دم کرده را به همراه آبلیمو و گلاب به خورش اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
مرحله 15: سرو زرشک پلو با مرغ
پس از دم کشیدن کامل برنج، آن را به آرامی در ظرف مورد نظر سرو بریزید.
زرشک تفت داده شده را روی برنج بریزید.
خورش مرغ را در کنار زرشک پلو سرو کنید.
مرحله 16: جا افتادن خورش
نکات مهم:
استفاده کم از گلاب: گلاب عطر و طعم دلنشینی به خورش میدهد، اما باید به مقدار کم استفاده شود تا طعم و عطر اصلی خورش را تغییر ندهد.
زمان پخت: پس از اینکه خورش به غلظت دلخواه رسید و برنج نیز دم کشید، وقت سرو غذا است.
مرحله 17: تزئین و سرو زرشک پلو
مقداری از برنج را با زعفران دم کرده و زرشک مخلوط کنید تا یک ترکیب خوشرنگ و خوشمزه برای تزیین غذا داشته باشید.
برنج دمکشیده را در ظرف مورد نظر بریزید و با مخلوط زعفرانی و زرشک تزیین کنید.
خورش مرغ را در ظرف جداگانهای بریزید و به همراه زرشک پلو سرو کنید.
نکات تکمیلی برای خوشمزهتر شدن زرشک پلو با مرغ:
خوشمزهتر شدن مرغ:
استفاده از سبزیجات: برای عطر و طعم بهتر و از بین بردن بوی زهم مرغ، میتوانید از سبزیجاتی مانند هویج، ساقه کرفس و برگ بو در کنار مرغ استفاده کنید.
پیاز فراوان: به گفته سرآشپزهای حرفهای، استفاده از پیاز خلالی درشت به مقدار زیاد، مرغ را خوشمزهتر میکند.
سبزیجات رنگی: برای تنوع و زیبایی بیشتر، میتوانید سبزیجاتی مثل هویج و فلفل دلمه ای را هنگام تفت دادن سیر و پیاز به غذا اضافه کنید.
زرشک پلو با مرغ ریش ریش:
اگر به دنبال روشی سادهتر و سریعتر برای تهیه این غذای خوشمزه هستید، میتوانید از زرشک پلو با مرغ ریش ریش استفاده کنید. برای مشاهده دستور پخت این سبک از زرشک پلو، میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
[لینک دستور پخت زرشک پلو با مرغ ریش ریش](https://panamag.ir/1764-zereshk-polo-morgh-rish/)
تنوع در طعم و رنگ:
برای خوشمزهتر شدن خورش مرغ، میتوانید از سبزیجات مختلفی مانند فلفل دلمه ای، هویج، دانههای ذرت و … استفاده کنید تا طعم و رنگ خورش را جذابتر کنید.
تفت دادن زرشک:
استفاده از کره: برای طعم رستورانی زرشک پلو، از کره برای تفت دادن زرشک استفاده کنید.
جایگزین کره: اگر طعم کره را در زرشک پلو دوست ندارید، میتوانید از روغنهای سالم خوراکی مثل روغن ذرت یا روغن کنجد استفاده کنید.
دیگر ایدههای پخت:
زرشک پلو با ماهیچه: شاید اسم زرشک پلو را فقط در کنار مرغ شنیده باشید، اما این غذا به همراه غذاهای دیگری هم سرو میشود. یکی از این غذاها که مدتی است وارد منوی رستورانها شده است، زرشک پلو با گوشت یا ماهیچه است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0