آمارتکستاریخ انتشار : چهارشنبه 15 اسفند 1403 - 12:58
کد خبر : 617337

ایشلی کوکه تبریزی: طرز تهیه نان مغزدار سنتی با بافتی بی‌نظیر

ایشلی کوکه تبریزی: طرز تهیه نان مغزدار سنتی با بافتی بی‌نظیر

آموزش پخت ایشلی کوکه خانگی: نان سنتی و خوشمزه تبریز با مغز میانی دلچسب ایشلی کوکه، نان سنتی و مغزدار تبریزی، با بافت نرم و طعم دلپذیر خود، یکی از نان‌های محبوب در این شهر است. این نان، که به “چوچه تبریزی” نیز شهرت دارد، با مغز میانی تهیه شده از آرد تفت داده شده،

آموزش پخت ایشلی کوکه خانگی: نان سنتی و خوشمزه تبریز با مغز میانی دلچسب

ایشلی کوکه، نان سنتی و مغزدار تبریزی، با بافت نرم و طعم دلپذیر خود، یکی از نان‌های محبوب در این شهر است. این نان، که به “چوچه تبریزی” نیز شهرت دارد، با مغز میانی تهیه شده از آرد تفت داده شده، کره و ادویه‌های معطر، طعمی بی‌نظیر را به ارمغان می‌آورد. در این مقاله، طرز تهیه ایشلی کوکه خانگی با بافتی دلپذیر و مغز میانی خوشمزه به همراه نکات و فوت و فن‌های کلیدی ارائه می‌شود.

مواد لازم برای خمیر:

آرد نان قوی: 650 گرم (تقریبی)
تخم‌مرغ: 2 عدد (هم دمای محیط)
روغن مایع: 25 گرم
کره: 50 گرم
شکر: 2 قاشق سوپ‌خوری (سر صاف)
نمک: 1 قاشق چای‌خوری
ماست: 100 گرم (هم دمای محیط)
شیر ولرم: نصف پیمانه
آب ولرم: نصف پیمانه
بهبود دهنده: نصف قاشق چای‌خوری
خمیر مایه: 2 قاشق سوپ‌خوری
پودر زنجبیل: 3 قاشق سوپ‌خوری

مواد لازم برای مغز میانی:

آرد: 1 پیمانه
کره: 50 الی 100 گرم
زنجبیل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم

مواد لازم برای رومال:

تخم‌مرغ: 1 عدد
نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری
کنجد: به مقدار لازم

طرز تهیه:

تهیه مواد میانی:

50 گرم کره را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود.
آرد الک شده را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
در صورت نیاز، مقدار بیشتری کره اضافه کنید تا مواد حالت خمیری پیدا کنند.
زنجبیل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها بلند شود.
مواد میانی را کنار بگذارید تا خنک شود.

ایشلی کوکه تبریزی: طرز تهیه نان مغزدار سنتی با بافتی بی‌نظیر
تهیه خمیر:

شکر را در آب ولرم حل کنید.
خمیر مایه را اضافه کنید و 10 دقیقه صبر کنید تا عمل بیاید.
در کاسه‌ای جداگانه، تخم‌مرغ‌ها، روغن مایع، کره، ماست، شیر ولرم و نمک را مخلوط کنید.
خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.
آرد را کم‌کم اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
خمیر را در ظرفی چرب شده قرار دهید، روی آن را بپوشانید و 1 تا 1.5 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

شکل دادن ایشلی کوکه:

فر را با دمای 190 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. یک کاسه آب گرم داخل فر قرار دهید.
خمیر را کمی ورز دهید و به چانه‌های 100 گرمی تقسیم کنید.
هر چانه را باز کنید، مقداری از مواد میانی را داخل آن قرار دهید و خمیر را ببندید.
روی نان‌ها را با کاتر طرح دلخواه بزنید.
نان‌ها را در سینی فر قرار دهید، روی آن‌ها را بپوشانید و 20 دقیقه دیگر استراحت دهید.

پخت ایشلی کوکه:

رومال را روی نان‌ها بمالید و کنجد بپاشید.
سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید تا نان‌ها طلایی شوند.
در آخر، چند دقیقه گریل را روشن کنید تا روی نان‌ها طلایی‌تر شود.

نکات و فوت و فن‌ها:

کیفیت آرد در نتیجه نهایی بسیار مؤثر است. از آرد نان قوی استفاده کنید.
دمای مواد اولیه، به خصوص شیر، ماست و تخم‌مرغ‌ها، باید هم دمای محیط باشد.
ورز دادن کافی خمیر، باعث بافت بهتر نان می‌شود.
مقدار ادویه‌های مغز میانی را می‌توانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
برای طلایی شدن بیشتر روی نان‌ها، می‌توانید از زرده تخم‌مرغ به تنهایی برای رومال استفاده کنید.
قرار دادن کاسه آب گرم در فر، باعث حفظ رطوبت نان می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.