تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۴
کد خبر : 588754

افسردگی در دوران حاملگی

افسردگی در دوران حاملگی

هر خانمی که یک بار در زندگی خود باردار شده باشد، قطعا می‌داند که احتمال بروز اضطراب و افسردگی‌های دوران بارداری بسیار زیاد است. در ابتدا این احتمال وجود دارد که دلیل واضح و شفافی برای نگرانی‌ها و استرس‌های خود در دوران بارداری پیدا نکنید. در حقیقت این نگرانی‌ها و افسردگی‌های شما به دلیل تغییرات

هر خانمی که یک بار در زندگی خود باردار شده باشد، قطعا می‌داند که احتمال بروز اضطراب و افسردگی‌های دوران بارداری بسیار زیاد است. در ابتدا این احتمال وجود دارد که دلیل واضح و شفافی برای نگرانی‌ها و استرس‌های خود در دوران بارداری پیدا نکنید. در حقیقت این نگرانی‌ها و افسردگی‌های شما به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد خواهند شد. شما در این دوران حساس خواهید شد و ممکن است به هر موضوعی واکنش نشان دهید. این احتمال وجود دارد که احساس نگرانی و پشیمانی از شرایط ایجاد شده، در شما تقویت شود و شما نتوانید مدیریت صحیحی برای فعالیت‌های خود داشته باشید. در این شرایط ممکن است شما مدام گریه کنید یا نیاز داشته باشید با کسی صحبت کنید.

طبق گزارشات انجام شده، حدود 14 تا 23 درصد از زنان برخی از علائم افسردگی را در دوران بارداری تجربه می‌کنند. البته این افسردگی و اضطراب تنها مرتبط با دوران بارداری نیست؛ این احتمال وجود دارد که شما در دوران شیردهی نیز این احساسات ناخوشایند را تجربه کنید. در این شرایط پزشک برای درمان روحیه شما، مکمل‌های مناسبی تجویز خواهد کرد. جهت خرید مکمل‌های بارداری و شیردهی اینجا کلیک کنید. به خاطر داشته باشید که در این دوران باید ویتامین‌های مورد نیاز بدن خود را کامل کنید.

زنان باردار همیشه از این موضوع شکایت دارند که خانواده و دوستانشان درباره ناراحتی و اضطراب به آنها می‌گویند که نگران نباشند و از این حال خارج شوند اما در واقع این احساسات از تغییرات هورمونی زنان باردار ناشی می‌شود و درمان این مشکلات به دست خودشان امکان‌پذیر نخواهد بود. به طور کلی جامعه این نگرش را دارد که دوران بارداری یکی از شادترین و بهترین دوره‌های زندگی زنان است اما در واقع زنان در این دوران احساسات منفی و متناقض بسیاری را تجربه خواهند کرد.

افسردگی در دوران حاملگی

آیا باید درباره افسردگی دوران حاملگی با پزشک صحبت کنم؟

در واقع بسیاری از افراد درباره افسردگی و اضطراب خود با کسی صحبت نمی‌کنند. آنها نگرانند که کسی درباره آنها فکر نادرستی داشته باشد. اگر شما در دوران بارداری به شرایط خود آگاه باشید، قطعا نگران صحبت کردن درباره این موضوع نخواهید بود. در حقیقت هورمون‌های شما در دوران بارداری تغییر می‌کند و این احتمال زیاد است که احساسات متناقض و منفی در طول شبانه‌روز به شما حمله کنند. درباره این موضوع و احساسات متنفاض خود با پزشک صحبت کنید؛ در برخی شرایط این احتمال وجود دارد که پزشک پس از ویزیت شما داروهای ضد افسردگی مجاز برای دوران بارداری یا شیردهی را تجویز کند. دقت کنید که این داروها نباید بدون تجویز پزشک مصرف شوند زیرا نه تنها ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازند بلکه جنین یا نوزاد شیرخوار نیز تحت تاثیر عوارض داروها قرار می‌گیرند.

شما در این شرایط طبق درخواست پزشک، آزمایشات هورمونی متناسب با شرایط را انجام خواهید داد و پزشک معالج با توجه به تحلیل آزمایشات و معاینه بدنی شما، نوع درمان را مشخص خواهد کرد. این احتمال وجود دارد که از خود بپرسید خواهر، دوست یا همکار من دچار افسردگی نشده پس چرا من این احساسات را تجربه می‌کنم؟

واقعیت این است که افراد درباره این احساسات با کسی صحبت نمی‌کنند زیرا نگران واکنش اطرافیان خود هستند پس در حقیقت شما در این دوران تنها نیستید و افراد زیادی درگیر این احساسات منفی شده‌اند، حتی با اینکه شما در جریان قرار نگرفته باشید. فقط لازم است به خودتان حق بدید، این شرایط را درک کنید و برای بهبود آن قدم بردارید.

آیا پس از زایمان، شرایط روحی من به حالت نرمال برمی‌گردد؟

در واقع پس از زایمان، شما همچنان با تغییر هورمون‌ها دست‌وپنجه نرم خواهید کرد. این بدان معناست که این احتمال بسیار زیاد است که بعد از زایمان همچنان حال روحی شما خوب نشود و احساس افسردگی و اضطراب تا مدتی همراه شما باشد. بهتر است شما به شرایط خود آگاه باشید و اطلاعات لازم درباره این موضوع را به درستی کسب کنید. بعد از زایمان این احتمال وجود دارد که افکار سیاه و ترسناک به ذهن شما حمله کنند؛ ممکن است شما فکر کنید که توسط یک ابر تاریک و سیاه احاطه شده‌اید و هیچ کاری از شما ساخته نیست. همچنین گاهی فکر می‌کنید که توانایی‌های قبلی خود را از دست داده‌اید و دیگر نمی‌توانید فعال و پویا باشید.

بیماران وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند به آنها می‌گویند که تمایل دارند تمام مدت روز در خانه تنها باشند و گریه کنند. برخی از آنها دوست ندارند به هیچ‌وجه تنها باشند و از بی‌مهری همسر یا خانواده شکایت می‌کنند. غیر از موارد هورمونی که در حال و احساسات شما تاثیرگذار خواهد بود، عدم رضایت از اندام شما پس از زایمان و کاهش اعتمادبه‌نفس نیز می‌تواند بر روی احساسات شما تاثیر بگذارد. کافیست بدانید که این شرایط موقتی است و به زودی شما می‌توانید تغییرات را بپذیرید و به زندگی روتین خود برگردید.

برخی از زنان پس از بارداری نمی‌توانند با تغییرات کنار بیایند؛ آنها مدام به این موضوع فکر می‌کنند که چرا باید مراقب یک نفر دیگر باشند و مسئولیت او را بپذیرند. این احتمال وجود دارد که از گفتن این موضوعات پرهیز کنند چون مادران فکر می‌کنند که نوزاد یک هدیه الهی است و نباید درباره این موضوعات گله و شکایت داشته باشند. اما ما به شما می‌گوییم که درباره شرایط روحی خود صحبت کنید و بدانید این حق شماست که نگران آینده و تغییرات بزرگ باشید.

در دوران افسردگی بارداری باید از کسی کمک بگیرم؟

بله شما باید در شرایط افسردگی صحبت کنید و از پزشک متخصص کمک بگیرید. تحقیقات نشان می‌دهد که تعدادی از مادران در این شرایط به خودکشی فکر می‌کنند پس هر چه زودتر با پزشک خود مشورت کنید و راه‌های درمانی مشخصی را برای خود در نظر بگیرید. یک درمانگر را پیدا کنید، وقت خود را تنظیم کنید و چندین و چند جلسه درباره شرایط خود با او مشورت کنید تا بتوانید سایه سیاه افسردگی را شکست دهید.

کلام آخر

ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که در دوران افسردگی بارداری یا افسردگی پس از زایمان، به غیر از مشورت با پزشک متخصص، روش‌های دیگر درمان را نیز امتحان کنید؛ این روش‌ها شامل داشتن خواب کافی، خوردن غذاب خوب و اختصاص زمانی مناسب برای ورزش کردن و دیدن دوستانتان است. صحبت با مشاور و استفاد از روش‌های درمانی دیگر مانند پیاده‌روی، صحبت کردن با دوستان و مواردی از این دست، به سرعت برطرف شدن افسردگی شما کمک خواهد کرد.

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.