اعلان ولز چیست و چرا در بازار ارزهای دیجیتال اهمیت دارد؟
اعلان ولز چیست و چرا در بازار ارزهای دیجیتال اهمیت دارد؟ سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال بهخوبی میدانند که روند قیمتی این ارزها براساس عرضه و تقاضا تغییر میکند؛ بنابراین برای کسب سود از نوسانهای قیمتی، شناسایی عوامل تأثیرگذار بر عرضه و تقاضا اهمیت بسیاری دارد. درحالیکه عوامل اقتصادی همواره بر روند خریدوفروش ارزهای دیجیتال تأثیر میگذارند،
اعلان ولز چیست و چرا در بازار ارزهای دیجیتال اهمیت دارد؟
سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال بهخوبی میدانند که روند قیمتی این ارزها براساس عرضه و تقاضا تغییر میکند؛ بنابراین برای کسب سود از نوسانهای قیمتی، شناسایی عوامل تأثیرگذار بر عرضه و تقاضا اهمیت بسیاری دارد.
درحالیکه عوامل اقتصادی همواره بر روند خریدوفروش ارزهای دیجیتال تأثیر میگذارند، دراینبین برخی شرایط دیگر مانند قانونگذاریها نیز میتوانند بر عرضه و تقاضا و تغییرات قیمتی تأثیرگذار باشند. فراموش نکنید که تاکنون قیمت بیت کوین و ارزهای دیجیتال باتوجهبه روند قانونگذاریها و حاشیههای آن بارها در نوسان بودهاند.
باتوجهبه اقتصاد قدرتمند و فعالیت گسترده شرکتهای ارز دیجیتال در آمریکا، شرایط فعالیت و قانونگذاری ارزهای دیجیتال در این کشور اهمیت بسیاری پیدا کرده است و تصمیماتی که این کشور درباره حوزه ارزهای دیجیتال میگیرد، بهسرعت در بسیاری از کشورهای دیگر جهان نیز دنبال میشود و روی کل حوزه ارزهای دیجیتال تأثیرگذار است.
اخطاریه و اعلان ولز (Wells) ازجمله ابزارهای قانونی است که آژانس نظارتی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) از آن استفاده میکند و امروزه نام آن به گوش سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال نیز رسیده است. باتوجهبه اینکه اخیراً این اخطاریه بهطور مداوم برای شرکتهای ارز دیجیتال صادر میشود، سرمایهگذارها و تریدرهای فعال در بازار باید با ماهیت و دلیل اهمیت آن آشنا شوند.
در این مطلب با کمک مقالهای از وبسایت کوینمارکتکپ (Coinmarketcap)، این اخطاریه را بررسی میکنیم و عواقب و چگونگی تأثیر آن بر بازار ارزهای دیجیتال را توضیح میدهیم. بنابراین، اگر از سرمایهگذاران بازار ارزهای دیجیتال هستید و اثرهای مخرب روند اخیر قانونگذاری آمریکا را در بازار ارزهای دیجیتال دیدهاید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
آمریکا و ارزهای دیجیتال
درحالیکه در سالهای گذشته فعالان بازار ارزهای دیجیتال بهطور مداوم برای رعایت قوانین نظارتی آمریکا تلاش کردهاند، اخیراً مقامهای نظارتی این کشور و بهطور ویژه کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC)، فعالها و شرکتهای مطرح ارزهای دیجیتال آمریکا را هدف قرار دادهاند. فعالیتهای اخیر این کمیسیون باعث شده است تا اطلاعیه و اعلان ولز به واژهای ترسناک برای بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شود.
کوینبیس (Coinbase) ازجمله شرکتهایی است که در ۲۲مارس۲۰۲۳ (۲فروردین۱۴۰۲) اعلان ولز را دریافت کرد. این شرکت، تنها شرکت دریافتکننده اخطاریه ولز نیست و از شرکتهای دیگر میتوانیم به ناشر استیبل کوین پکسوس (Paxos) اشاره کنیم که اعلان ولز را درباره فعالیت خود در حوزه استیبل کوین دریافت کرد.
پیشبینی میشود این روند ادامهدار باشد و در ماههای آینده، اعلان ولز برای بسیاری دیگر از شرکتهای بازار ارزهای دیجیتال صادر شود. حال این اخطاریه به چه معنی است؟
اعلان ولز چیست؟
اعلان ولز اطلاعیهای رسمی است که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا آن را با هدف اطلاعرسانی به افراد یا شرکتها از نقض احتمالی قوانین اوراق بهادار صادر میکند. درواقع، این اعلان بهعنوان هشدار عمل میکند و به گیرنده فرصت میدهد تا قبل از اقدام قانونی کمیسیون بورس و اوراق بهادار، به تخلفات ادعاشده پاسخ دهد.
تاکنون، این اعلامیه بهدلایل مختلفی ازجمله دستکاری بازار و تجارت اوراق بهادار ثبتنشده برای شرکتهای ارز دیجیتال صادر شده است. هنگامیکه شرکتی این اخطار را دریافت میکند، ممکن است عواقب گستردهای برای شهرتش در پی داشته باشد و ادامه فعالیت کاربران در پلتفرم را با شکوتردید همراه کند.
ناگفته نماند که شرکتها ازنظر قانونی به افشای دریافت اعلان ولز موظف نیستند؛ بههمیندلیل، بسیاری از شرکتهایی که این اخطار را دریافت میکنند، آن را به اطلاع عموم نمیرسانند. بهعنوان مثال، صرافی و شرکت ارزهای دیجیتال کراکن (Kraken) اخیراً با SEC درباره برنامه استیکینگ خود بهتوافق رسید. باتوجهبه این توافق، بسیاری از فعالان صنعت ارزهای دیجیتال بر این باورند که کراکن نیز اعلان ولز را دریافت کرده است.
پس از صدور اعلان ولز، شرکتها تمایل دارند تا بهسرعت به آن پاسخ دهند و مشکل پیشآمده را حلوفصل کنند؛ زیرا درغیراینصورت با جریمه و شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مواجه میشوند. شایان ذکر است که در تمامی اخطاریهها شرکت و SEC بهتوافق نمیرسند و همچون مسئله ریپل، روند شکایت و نبرد قانونی شروع میشود.
تاریخچه اعلان ولز
اصطلاح و مفهوم اعلان ولز به سال ۱۹۷۲ و زمان تأسیس کمیته ولز برمیگردد. رهبری این کمیته برعهده جان ای. ولز (John A. Wells) بود که با هدف ارزیابی شیوهها و سیاستهای اجرای قانون SEC فعالیت میکرد. پس از تکمیل بررسی و ارزیابی دقیق، این کمیته چندین رویه را پیشنهاد کرد که در سیاستهای فعلی کمیسیون بورس و اوراق بهادار گنجانده شدهاند. اعلان ولز ازجمله آنهاست که به نام رئیس کمیسیون پیشنهاددهنده این رویه نامگذاری شده است.
باتوجهبه اینکه هماکنون اکثر اعلانهای صادرشده ولز و شکایتهای SEC در بازار ارزهای دیجیتال درباره نقض قوانین اوراق بهادار است، بد نیست بدانیم که اوراق بهادار چیست و قوانین نقضشده به چه نکاتی اشاره میکنند.
اوراق بهادار چیست؟
در سالهای گذشته، سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال بسیار رواج یافته است و میلیونها نفر در سراسر جهان در این بازار پرنوسان فعالیت میکنند؛ ولی چهارچوب قانونی و شرایط موردنیاز برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال در اکثر کشورها نامشخص است.
نبود چهارچوب قانونی و نظارتی شفاف مشکلات بسیاری را برای شرکتها و سرمایهگذارهای ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. همچنین، بخشی از حاشیههای اخیری که SEC ایجاد کرده است، بهدلیل نبود این قوانین شفاف و سؤالات متعدد درباره اوراق بهادار است.
اوراق بهادار به ابزارهای مالی دادوستدشدنی گفته میشود که ارزش مالی دارند. معمولاً برای اینکه مشخص شود داراییای اوراق بهادار است یا خیر، از آزمونی به نام تست هاوی (Howey Test) استفاده میشود. در تست هاوی، اگر قرارداد سرمایهگذاری مالی باشد، در شرکتی مشترک باشد، انتظار سود وجود داشته باشد و سود از تلاشهای اشخاص ثالث حاصل شود، دارایی و قرارداد بهعنوان اوراق بهادار شناخته میشود.
درحالیکه این آزمون دستورالعمل تقریباً سادهای برای تعیین و چیستی اوراق بهادار ارائه میکند، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا درباره اینکه ارزهای دیجیتال نیز اوراق بهادار هستند یا خیر، رویکرد ضدونقیضی در پیش گرفته است.
بهعنوان مثال، در جلسه اخیر کنگره آمریکا که درباره ورشکستگی صرافی FTX برگزار شد، گری گنسلر (Gary Gensler) از پاسخدادن به اینکه اتریوم نیز اوراق بهادار است یا خیر، طفره رفت. بهنظر میرسد مقامهای قانونی و نظارتی آمریکا هنوز درباره این مسئله به نتیجه نرسیدهاند. این موضوع بهخوبی درباره دیدگاههای ماهیت اتریوم دیده میشود؛ زیرا پس از آنکه کمیسیون معاملات آتی کالا آمریکا (CFTC) اتریوم را «کالا» نامید، دادستان کل ایالت نیویورک آن را اوراق بهادار اعلام کرد.
این موضوع اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا اگر داراییای بهعنوان اوراق بهادار شناخته شود، باید از قوانین مرتبط با اوراق بهادار پیروی کند. گفتنی است که این قوانین و دستورالعملها را بسیاری از ارزهای دیجیتال انجام نمیدهند؛ بههمیندلیل، امروزه در کانون توجه SEC قرار گرفتهاند. سالهای زیادی است که درباره ماهیت قانونی ارزهای دیجیتال بحث و تبادلنظر میشود و تابهامروز، پاسخ دقیقی به پرسش مهم اوراق بهادار بودن یا نبودن ارزهای دیجیتال داده نشده است.
پیامدهای اعلان ولز چیست؟
دریافت اعلان ولز در مرحله اول به شهرت شرکتها آسیب میزند؛ زیرا نشان میدهد که SEC در حال بررسی فعالیتها و احتمال شکایت و پیگیریهای قانونی است. این موضوع ممکن است برای سرمایهگذاران و همکاران آن شرکت بهعنوان زنگخطر باشد.
پس از صدور این اخطار، شرکت ممکن است با تحریم یا جریمه یا سایر اَشکال سرکوب قانونی مواجه شود؛ بههمیندلیل، شرکتهای دریافتکننده این اعلان ممکن است برخی از خدمات خود را تعطیل کنند تا با جریمه مواجه نشوند. بهعنوان مثال، برخی صرافیهای ارز دیجیتال دریافتکننده این اخطار بخش استیکینگ خود را تعطیل یا برخی از جفتارزها را از فهرست معاملاتیشان حذف کردهاند.
اگر کمیسیون بورس و اوراق بهادار تصمیم بگیرد که پس از صدور اخطار ولز اقدامات اجرایی را انجام دهد، ممکن است داراییهای شرکتها را مسدود کند یا علیه آنها شکایتهای رسمی در دادگاه فدرال ارائه کند. این شکایت روند قانونی طولانی و پیچیدهای را آغاز میکند؛ جایی که شرکت فرصت دفاع از خود را درمقابل قاضی خواهد داشت.
یکی از شکایتهای پرسروصدای SEC در حوزه ارزهای دیجیتال برای شرکت ریپل است که از سال ۲۰۲۰ روند قضایی آن دنبال میشود. این دادگاه همچنان ادامه دارد و تاکنون به نتیجهای نرسیده است. در سالهای گذشته، شکایت یادشده بهعنوان سایهای سنگین بر ریپل عمل کرده است و با انتشار اخبار مثبت و منفی از روند قضایی، این ارز دیجیتال نوسانهای قیمتی را تجربه میکند. پیشبینی میشود نتیجه این دادگاه تأثیر بسزایی در بازار ارزهای دیجیتال بههمراه داشته باشد.
روند صدور اعلان ولز و تأثیرات آن
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا برای ارائه شفافیت نظارتی و اجرای قوانین فدرال اوراق بهادار فعالیت میکند و هدف اصلی آن حفاظت از منافع سرمایهگذاران و جلوگیری از تخلفات است. صدور اطلاعیه ولز فقط یکی از ابزارهای متعددی است که SEC برای دستیابی به اهداف فعالیتش دراختیار دارد. نکته مهم دیگر اینکه اعلان ولز بهناگهان برای شرکتها صادر نمیشود و صدور و پیگیری آن شامل چندین مرحله است. بهطورکلی، روند صدور اعلان مذکور ازاینقرار است:
- ابتدا کمیسیون بورس و اوراق بهادار تحقیقاتی درباره شرکتی که اعتقاد دارد یک یا چند قانون اوراق بهادار را نقض کرده است، راهاندازی و تکمیل میکند. درنتیجه این روند، SEC شواهدی را درباره تخلفات ادعایی جمعآوری میکند.
- درادامه، کمیسیون بورس و اوراق بهادار اعلامیه ولز را به شرکت صادر و در آن، تحقیقات انجامشده و عواقب تخلفات ادعاشده را مشخص میکند.
- شرکت دریافتکننده این اخطار ۳۰ روز فرصت دارد تا به اتهامهای وارده پاسخ دهد و بیگناهی خود را اعلام کند.
- SEC بهدقت پاسخ شرکت به اطلاعیه ولز را بررسی میکند و تصمیم میگیرد که آیا اقدامات اجرایی را انجام دهد یا خیر.
اعلان ولز درواقع گفتوگوی میان کمیسیون بورس و اوراق بهادار و شرکت را آغاز میکند. این اخطاریه به شرکت فرصت میدهد تا درباره اتهامهای وارده موضع خود را روشن کند و سپس روند بعدی، یعنی حلوفصل مشکل یا پیگیری قضایی و شکایت، انجام میشود.
معمولاً شرکتها پس از دریافت اعلان ولز، بهسرعت از وکلای مجرب قانون اوراق بهادار برای پاسخگویی مناسب به ادعاهای SEC استفاده میکنند. برای پاسخدادن به این اخطاریه، شرکتها چند گزینه دارند که بهطورکلی به دو گزینه مبارزه یا مصالحه با کمیسیون بورس و اوراق بهادار منجر میشود.
اگر شرکت بخواهد با کمیسیون بورس و اوراق بهادار توافق کند، علاوهبر پرداخت جریمه باید فعالیت بخشهای متخلف را متوقف کند. اگر هم شرکت با ادعاهای ذکرشده مخالف باشد، شواهدی را برای حمایت از بیگناهی خود میتواند جمعآوری و مبارزه قانونی را آغاز کند.
شایان ذکر است که اعلان ولز احضاریه بهشمار نمیرود و بسیار متفاوت است. اعلان ولز صرفاً هشداری درباره اقدامات اجرایی شرکتها و سازمانهاست؛ درحالیکه احضاریه حکمی است که قاضی امضا و دریافتکننده را به ارائه شواهد در تحقیقات یا دادرسی قانونی ملزم میکند.
درحالیکه کمیسیون بورس و اوراق بهادار نیز میتواند احضاریه صادر کند، اعلان ولز هدف متفاوتی دارد و قبل از شروع روند دادرسی قانونی به شرکت ارسال میشود تا به آن اخطار دهد.
اهمیت توجه به اعلان ولز و عواقب آن
اخبار برخی از اعلانهای صادرشده ولز عمومی نمیشوند؛ اما معمولاً شرکتهای بزرگ و معتبر فعال در حوزه ارز دیجیتال این خبر را منتشر میکنند که عواقب و تأثیرات خود را برای فعالیت آن شرکت و روند قیمتی بازار ارزهای دیجیتال میگذارد.
بهعنوان مثال، انتشار خبر صدور اعلامیه ولز برای صرافی کوینبیس باعث کاهش ۸درصدی قیمتی بیت کوین شد. سختگیریهای اخیر SEC برای بایننس یو اس (Binance U.S) و دیگر شرکتهای فعال در حوزه ارزهای دیجیتال بهطور مداوم سیگنالها و اثرهای منفی قیمتی را برای ارزهای دیجیتال بههمراه داشته است.
اثرهای اعلان ولز فقط روانی نیست و اقدامات کمیسیون بورس و اوراق بهادار ممکن است به تعطیلی بخشی از فعالیت صرافی و شرکتها منجر شود و درنتیجه، فروش گسترده سرمایه ارز دیجیتال موجود در آنها را در پی داشته باشد.
اعلان ولز اخیراً بر بازار استیبل کوینها نیز تأثیر گذاشته و شرکت Paxos را مجبور کرده است تا صدور توکنهای جدید استیبل کوین BUSD را متوقف کند. درمجموع، این نوع اخطار نهتنها باعث نوسانهای قیمتی میشود؛ بلکه ممکن است به توقف فعالیت برخی محصولات و خدمات موجود در صنعت ارزهای دیجیتال نیز بینجامد.
درحالحاضر، هدف نهایی سختگیریهای اخیر کمیسیون بورس و اوراق بهادار مشخص نیست و کسی نمیداند که اقدام بعدی SEC چه خواهد بود؛ بنابراین، سرمایهگذاران در این روزها باید اخبار مرتبط با اعلان ولز و قانونگذاری در حوزه ارزهای دیجیتال را دقیق بررسی کنند تا آماده نوسانهای پیشبینینشده قیمتی باشند.
برچسب ها :کن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0