آمارتکستاریخ انتشار : پنجشنبه 23 اسفند 1403 - 13:36
کد خبر : 617636

آش بنه شیرازی اصیل؛ طعمی بی‌نظیر برای سفره افطار

آش بنه شیرازی اصیل؛ طعمی بی‌نظیر برای سفره افطار

آش بنه؛ دستور پخت یک افطاری خوشمزه و مقوی شیرازی آش بنه، آش سنتی و بسیار پرطرفدار در شیراز، با طعم و عطر بی‌نظیر خود، انتخابی ایده‌آل برای سفره افطار در ماه مبارک رمضان است. این آش مقوی و لذیذ، با استفاده از بنه (پسته کوهی)، برنج، حبوبات و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. مواد لازم:

آش بنه؛ دستور پخت یک افطاری خوشمزه و مقوی شیرازی

آش بنه، آش سنتی و بسیار پرطرفدار در شیراز، با طعم و عطر بی‌نظیر خود، انتخابی ایده‌آل برای سفره افطار در ماه مبارک رمضان است. این آش مقوی و لذیذ، با استفاده از بنه (پسته کوهی)، برنج، حبوبات و سبزیجات معطر تهیه می‌شود.

مواد لازم:

بنه (پسته کوهی): ۱ پیمانه
برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
نخود: نصف پیمانه
لوبیا سفید یا چیتی: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
سبزی آش (شامل تره، جعفری، شوید و اسفناج): ۵۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد بزرگ
سیر: ۴ حبه
نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
کشک: به مقدار لازم برای تزیین
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم

آش بنه شیرازی اصیل؛ طعمی بی‌نظیر برای سفره افطار
طرز تهیه:

آماده‌سازی بنه: بنه‌ها را تمیز کرده و در تابه مناسبی بو دهید تا کمی طلایی شوند. سپس، آن‌ها را در هاون بکوبید تا مغز آن‌ها از پوست جدا شود. بنه‌های کوبیده شده را در مقداری آب بریزید و بجوشانید تا عصاره‌ی آن خارج شود. سپس، مواد را از صافی رد کنید تا پوست‌ها جدا شوند.
خیساندن حبوبات: حبوبات (نخود، لوبیا و عدس) را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید.
پخت حبوبات: حبوبات خیس خورده را به همراه مقداری آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند.
تفت دادن پیاز و سیر: پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس، سیرهای رنده شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
اضافه کردن برنج و بنه: برنج نیم دانه و عصاره بنه را به قابلمه حبوبات اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید برنج و حبوبات با هم بپزند.
اضافه کردن سبزی و نعناع: سبزی آش خرد شده و نعناع خشک را به آش اضافه کنید و هم بزنید.
اضافه کردن پیاز و سیر: پیاز و سیر تفت داده شده را به آش اضافه کنید و هم بزنید.
پخت نهایی: نمک، فلفل و زردچوبه را به آش اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید آش به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه دیگر بپزد تا جا بیفتد.
تزیین و سرو: آش بنه آماده شده را در ظرف مناسبی بریزید و با کشک و نعناع داغ تزیین کنید.

نکات مهم:

برای طعم بهتر، از بنه تازه استفاده کنید.
می‌توانید مقدار حبوبات را بر اساس ذائقه خود تغییر دهید.
در صورت تمایل، می‌توانید مقداری گوشت چرخ کرده تفت داده شده نیز به آش اضافه کنید.
برای تهیه نعناع داغ، مقداری روغن را در تابه گرم کنید و نعناع خشک را به آن اضافه کنید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.