روغن ماهی چربی هایتان را آب می کند!

ماهی همواره به دلیل داشتن اسید های چرب امگا ۳ و ویتامین های مختلف مشهور به ضامن سلامتی قلب و مغز بوده است. اما پژوهش های جدید دانشمندان حاکی از این است که ماهی می تواند نقش مهم و عمده ای را در کاهش وزن ایفا کند. دانشمندان ژاپنی در جدید ترین تحقیقات خود دریافته اند که روغن ماهی، سلول های ذخیره کننده ی چربی را به سلول های سوزاننده چربی تبدیل می کند که می تواند به درمان چاقی مزمن کمک شایانی نماید. زیرا سلول های سوزاننده چربی با گذر عمر در بدن فرد کاهش می یابند.

سلول های چربی سفید، عامل مهم چاقی در افراد هستند؛ به طوری که انرژی مازاد را در بدن ذخیره می کنند که در صورت مصرف نشدن این انرژی منجر به “شکم آوردن” در فرد می شود. در طرف دیگر، سلول های چربی قهوه ای وظبفه سوزاندن چربی را بر عهده دارند که باعث تولید حرارت در بدن و در نتیجه گرم نگه داشتن آن می شوند. پژوهش های بیشتری به منظور کشف مکانیسم هایی که باعث تولید چربی های بد و چربی های خوب می شود، انجام شده که تاثیر پارامتر های پروتئین، هورمون ها و شرایط محیطی را در تولید این چربی ها نشان می دهد.

این تلاش ها در سال ۲۰۱۲ به یافته های جدیدی منجر شده بود که وجود نوع سومی از چربی ها به نام چربی های “بژ” را نشان می داد. این یافته ها روش های درمانی جدیدی را پیش رو گذاشت؛ زیرا پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که سلول های چربی بژ سهم مهمی در سوزاندن چربی ها را دارند، هر چند با نزدیک شدن به میانسالی، همانند سلول های قهوه ای تعدادشان شروع به کم شدن می کند.

این ویژگی سلول های چربی بژ، پژوهشگران دانشگاه کیوتو ژاپن را ترغیب به مطالعه بیشتر کرد؛ چگونه می توان با خوردن غذا های مورد نیاز تعداد سلول های چربی بژ را تقویت کرد؟ با توجه به این که پیشتر ثابت شده بود روغن ماهی دارای مزایای فراوانی برای سلامت می باشد، پژوهشگران شروع به انجام آزمایش هایی بر روی موش ها کردند تا تاثیر روغن ماهی در تعداد سلول های چربی بژ را مشاهده کنند.

آن ها رژیم غذایی پر از چربی را برای گروه مجزایی از موش ها در نظر گرفتند، و برای گروه دیگر همان رژیم به اضافه ی افزودنی های روغن ماهی اختصاص داده شد. مشاهدات حاکی از آن بود که مصرف کنندگان رژیم غذایی حاوی روغن ماهی پنج تا ده درصد از وزن، و هم چنین پانزده تا بیست درصد از چربی بدن خود را در طول مدت آزمایش از دست داده اند. پژوهشگران ژاپنی اظهار داشتند که این امر نتیجه فعل وانفعالات دستگاه گوارشی است که منجر به فعال شدن سیستم عصبی سمپاتتیک و تبدیل سلول های چربی سفید به بژ می گردد.

ترو کاوادا، نویسنده ارشد این مطالعات می گوید: “مردم اغلب می گویند که غذا های ژاپنی و هم چنین مناطق مدیترانه ای منجر به طول عمر افراد آن مناطق می شوند، اما دلیل آن همیشه مورد بحث و سوال بوده است. اکنون ما دید بهتری برای علت این مساله به دست آورده ایم.”

نتیجه این مطالعات در مجله ی علمی Scientific Reports منتشر شده است.

منبع: وبسایت دانشگاه کیوتو



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.